Ugrás a cikkhez
Reklám

Enyhén szólva is rendhagyó módon gondolkoznak a gyermekkor szentségéről Nagy-Britanniában.

A "genderidentitás" miatti iskolai megfélemlítéssel és bántalmazással szembeni fellépés jegyében az anglikán felekezet frissítette 2014-ben kiadott Értékelni Isten minden gyermekét című jelentését.

A vallási elöljárók úgy gondolják, hogy az általános iskolás korú gyerekeket "nem szabad keretek közé zárni", hagyni kell őket, hogy szabadon játszanak, legyen az akár hercegnő jelmezben, vagy tűzoltó egyenruhában, mindenféle kommentártól és külső behatástól mentesen.



Justin Welby, Canterbury érseke felesége, Caroline társaságában a londoni Szent Pál-székesegyház előtt (Forrás: MTI/EPA/Kerim Okten)

Az Angol Királyság korábbi államvallása, az Egyesült Királyság legnépesebb felekezete mintegy 4700 oktatási intézményt működtet Nagy-Britannia-szerte, ahol megközelítőleg egymillió gyermek tanul. Az állásfoglalás mellett kiállt Justin Welby Canterbury érseke, a vallás spirituális vezetője is.

A vallási elöljáró szerint az iskolai megfélemlítés és bántalmazás súlyos mentális zavarokhoz, depresszióhoz és akár öngyilkossághoz is vezethet. Álnok módon a keresztény értékekre alapozva hangsúlyozta, hogy Isten minden egyes embert a saját képmására teremtett, és feltételek nélkül mindenki ugyanannyira szeret.



Justin Welby, Sadiq Khan és Efraim Mirvis, London főrabbija egy ramadánt lezáró iftárvacsorán 2016 júniusában

A jelentés eredeti szövegében történt változást ugyanakkor erős kritika érte a konzervatív hívők részéről, akik úgy vélik, hogy az érsek és az egyházi vezetés túllépett hatáskörén, és közvetlen politikai kérdésekben nyilvánult meg. A Daily Mailnek az egyik keresztény civilszervezet vezetője nyomatékosította: természetesen ők is kiállnak a bántalmazással szemben, de - ők még helyesen - úgy vélik, hogy a jelentésben megfogalmazott elvek szemben állnak a keresztény tanításokkal.

(Híradó - Quartz – qz.com nyomán)

Korábban írtuk: Oxfordi őrület: eljárás indul egy tanár ellen, amiért lánynak nevezett egy lányt, aki fiúnak képzeli magát

Kapcsolódó:

- Az anglikánok a Biblia "újraértelmezésétől" sem riadnak vissza, csak hogy elfogadtassák a buzikat

- "A kereszténység csak emlék marad Angliában, a jövő vallása pedig az iszlám lesz"

- Ötvenezer bevándorlót fogadtatna be az anglikán egyház, mondván, "Krisztus és családja is menekült volt"
- "Egyházi" hírek Amerikából: elválik "férjétől" a buzi anglikán püspök
- Egy leszbikus püspök eltüntetné a templomokból a kereszteket, hogy helyükre mohamedán jelképek kerülhessenek
- Leszbikus segédpüspököt választottak Los Angelesben
- Még az anglikán egyház sem hajlandó buzikat összeadni - egy "párocska" beperelte őket
- Nem zavarják a buzi püspökök a canterbury érseket




Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából