Ugrás a cikkhez
Reklám

Az új amerikai egészségbiztosítási törvény tervezetének visszavonása után egy nappal Mike Pence alelnök szombaton ismét kijelentette, hogy az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási rendszert fel akarják számolni.

“Az Obamacare-rémálomnak véget fogunk vetni” – fogalmazott az alelnök Nyugat-Virginiában mondott beszédében.

A januárban hivatalba lépett, republikánus párti amerikai kormányzat pénteken kénytelen volt visszavonni az új egészségbiztosítási törvény tervezetét, miután annak megszavazásához nem sikerült egyetértésre jutni a republikánus törvényhozók között. Így az előző elnök, a demokrata párti Barack Obama hivatali idejében elfogadott Obamacare belátható ideig érvényben marad. A jogszabálytervezet visszavonása súlyos vereség Donald Trump elnök számára, akinek a programjában sarkalatos pontként szerepelt az Obamacare felszámolása.

A tervezet bukását Pence “a washingtoni status quo győzelmeként” értékelte, de ígéretet tett arra, hogy “ez nem fog sokáig így maradni”.
Donald Trump pénteken a Fehér Házban azt mondta, hogy az Obamacare rövid időn belül “szétrobban” majd, és akkor a demokrata párti képviselőkkel együtt dolgozhatnak ki egy új rendszert.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából