Ugrás a cikkhez
Reklám

Az Egyesült Államok következő elnöke a Trump-toronyba invitálta a fősodratú amerikai médiumok vezetőit. A mintegy 40 meghívott médiafőnök azt hitte, megbeszélésre érkeznek, és arra gondoltak, azt vitatják meg, hogy miként fognak majd privilegizált tájékoztatást kapni – írja a New York Post. A találkozó zárt ajtók mögött zajlott, a résztvevők megegyeztek abban, hogy a találkozó érdemi részéről nem beszélnek a nyilvánosság előtt.

A történtekről mégis kiszivárgott némi információ, és amit a nagy hatalmú vezetők kaptak, azt még legrosszabb álmaikban sem tudták volna elképzelni. A megbeszélésen Donald Trump először a CNN vezetőjéhez, Jeff Zuckerhez intézte keresetlen szavait:

Utálom hálózatát; ott mindenki hazudik és szégyellnie kellene magát.

Ám a „tűzijáték” ezzel még nem ért véget, állítja egy forrás. A meghívottak egy nagy asztal körül foglaltak helyet, és Trump többször is felemlegette, hogy:

Hazugokkal, csalókkal és becstelen médiaemberekkel ülök itt.

Az NBC riporterei is kaptak rendesen, talán a legenyhébb megjegyzése az volt, hogy „rosszul” tudósítottak. A jelenlévő, szintén NBC-s műsorvezetőnek Martha Raddatznak pedig a szemére vetette, hogy sírt, miután kiderült, hogy Hillary Clinton vesztett.

A ledöbbent médiavezetők közül egyedül talán a CBS reggeli műsorvezetőjének volt egy kis vér a pucájában, és egyszer visszakérdezett: „Mit javasol, hogyan működjünk együtt önökkel?”

Az egyik a találkozóról beszámoló forrás szerint a résztvevők úgy kommentálták a megbeszélést, hogy teljes katasztrófa volt. A legsarkosabb vélemény szerint:

Olyan volt, mintha egy kib…ott kivégzőosztag előtt állnánk.

Trump szóvivője szerint a találkozó jól sikerült.

(New York Post - Magyar Idők Online nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából