Ugrás a cikkhez
Reklám

A török hadsereg közleménye szerint Szíriában jelenleg több mint húsz (sic!) török harckocsi tevékenykedik, de szükség esetén továbbiakat is a harctérre vezényelnek. A Szíria elleni agresszió ötödik napján, ma reggel a török légierő és szárazföldi tüzérség támadásának következtében egy észak-szíriai faluban életét vesztette 35 polgári személy, több mint ötvenen megsebesültek. Egy másik falut ért török támadás során 15 polgári személy meghalt, 25 pedig megsebesült. A szíriai katonai beavatkozással a hazudozó törökök valódi célja nem az Iszlám Állam elleni fellépés, hanem a dzsihadisták ellen az elmúlt hetekben, hónapokban hősiesen helytálló kurd irányítású Szíriai Demokratikus Erők megsemmisítése. Közben a törökök támogatta dzsihadista terroristák nyílt színen kínozzák és gyilkolják meg a fogságukba esett kurdokat – jelenti más hírforrások mellett a a BBC Arabi nyelvű és az El-Maszdar hírportál.



A terroristák fogságába esett kurd harcos Öcalan képével (a kép bal felső sarkában a Levante Légiója nevű terrorszervezet logója látható)

A megszálló török hadsereg egyre inkább kimutatja a foga fehérjét, s teszi egyértelművé azt, hogy valójában nem az Iszlám Állam elleni fellépés az elsődleges szándéka Szíria területén, hanem a kurdok, pontosabban a kurd többségű Szíriai Demokratikus Erők megsemmisítése. Azokról a kurd fegyveresekről van szó, akiket Washington egészen a mostani török agresszióig támogatott, majd néhány nappal ezelőtt látványosan hátba szúrt. Azokról a kurdokról van szó, akik az elmúlt hetekben, hónapokban sorra aratták a katonai győzelmeket az Iszlám Állam és a többi kormányellenes terrorszervezet ellen, miközben a törökök az olajkutakra kezüket rátevő Iszlám Állammal üzleteltek az iraki-török határon.

A török-szíriai határ menti Dzsarábulusz városból mára a törökök valóban kiűzték az Iszlám Állam terroristáit (ha nem teszik, rövid időn belül megtették volna azt a kurdok is, akik már javában ostromolták Dzsarábuluszt – J. K.), s a város utcáin most csoportokba verődött gyerekek skandálják a kamerák előtt, hogy „Sukrán, sukrán Erdogan!” (Köszönjük, köszönjük, Erdogan!). A BBC Arabi honlapja tudósít: az Eufrátesz Pajzsa fedőnevű hadjárat ötödik napján, ma reggel a török légierő és szárazföldi tüzérség csapást mért az észak-szíriai Dzsob el-Kuszá nevű falura, aminek következtében 35 polgári személy meghalt, több mint ötven megsebesült. Az El-Amárná falut ért török támadás során pedig 15 polgári személy vesztette életét, huszonöt megsebesült. A világ közvéleményét félrevezetni kívánó török propaganda beismerte ugyan a civilek elleni támadást, de a hadsereg szóvivője gyorsan hozzátette, hogy két F-16-os harci repülőjük az Iszlám Állam állásait is támadta.



A törökök és a Nyugat támogatta „mérsékelt” dzsihadisták kínozzák a kurd foglyokat

A közösségi portálokra kitett képekből és videókból néhány órával ezelőtt már értesülhetett a nagyvilág, hogy a megszálló török katonaság támogatta, a kurdokra rászabadított szíriai iszlamista terroristák, így például a képeinken és a videónkon is látható, az aljas Nyugat által „mérsékeltnek” mondott Fájlák es-Sám (Levante Légiója) nevű terrorszervezet tagjai miként kínozzák nyílt színen a Szíriai Demokratikus Erők fogságba ejtett harcosait. A megsebesült kurd foglyokat a szállító járművek platójára hajigálják, ütik-verik őket. Ilyen nyílt színi kínzásra került sor nem sokkal ezelőtt az észak-szíriai Korá Geráf nevű falutól délre. Az El-Maszdar katonapolitikai hírportál értesülése szerint több megkínzott kurd foglyot a törökök támogatta dzsihadista terroristák meg is gyilkoltak.



Dzsihadista terroristák mutatják El-Amárna faluban a kurdok által hátrahagyott katonai igazolványokat

Az egyik fényképünkön az látható, hogy török katona teszi láthatóvá az elfogott kurd harcos karján Abdullah Öcalannak, a Kurd Munkáspárt török börtönben raboskodó vezetőjének a fényképét. Mint ismert, a kurd függetlenségért küzdő Kurd Munkáspárt vezetőjét a török titkosszolgálat rabolta el Nairobiban (állítólag az izraeli Moszád hathatós közreműködésével – J. K.), halálra ítélték, de nem végezték ki, mert Brüsszel figyelmeztette Ankarát, hogy ha megteszi, szó sem lehet az az Európai Unióhoz való csatlakozásról. A kurd fogoly vállán a fénykép mellett olvasható „Apo” szó az Abdullah és az Öcalan rövidítésének összevonásából keletkezik, s a jelentése „nagybácsi”.

El-Kudszi - Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából