Ugrás a cikkhez
Reklám

Öt lövéssel végeztek rendőrök a Baton Rouge-ban CD-t áruló Alton Sterlinggel. A rendőri incidensről készült videó azt mutatja, hogy két rendőr egy kocsihoz szorít egy négert, aki ellenszegül, földre kerülnek, majd öt golyót röpítenek bele. Louisianában már elkezdtek tüntetni, várhatóan a többi államban is demonstrációk (és természetesen az azokkal járó fosztogatások) következnek.

Több mint 150 tüntető lepte el Baton Rouge utcáit kedd este. A tömeg Sterling halála miatt ugrabugrált a városháza előtt, ”Ha nincs igazság, béke sincs!” – fenyegetőztek.

Hundreds gather to protest outside Baton Rouge store where man was shot and killed by police https://t.co/RFYsSZwkJIhttps://t.co/85tucChtg6

— ABC News (@ABC) 2016. július 6.

Csak éjfél után tértek nyugovóra, de azt mondták, szerdán újabb gyűlést rendeznek – írja a Guardian.

Az eset egyelőre tisztázatlan körülmények között történt. A tisztek egy név nélküli bejelentésre érkeztek a helyszínre, azt az információt kapták, hogy egy piros pólós, CD-ket áruló férfi fegyverrel fenyegetett meg valakit.

A rendőri jelentés szerint ahogy kiértek, egyikük veszekedni kezdett a gyanúsítottal, majd több lövéssel végzett vele. A rendőrség nem osztott meg részletes információkat az esetről, ám egy bolttulajdonos tanúvallomása és egy kocsiban várakozó szemtanú videója már előkerült. Íme a felvétel:

A halottkémi vizsgálat később kimutatta, hogy a 37 éves néger a mellkasába és hátába kapta a lövéseket.

Az eset egy kis bolt előtt történt, melynek tulajdonosa azt mondja, a két rendőr nekiugrott a férfinak, akinek mellesleg nem volt fegyver a kezében, a kezeit pedig egyszer sem helyezte a zsebei közelébe. Mikor dulakodni kezdtek, és ledöntötték a földre, az első rendőr kábítófegyvert használt ellene. A második tiszt azonban 4 vagy 6 lövést eresztett bele. Ezt követően az egyik tiszt a mozdulatlanul heverő áldozat zsebéből előhalászta a fegyvert. Így került a földre, a veszekedés előtt vagy közben nem használta.

(Híradó nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából