Ugrás a cikkhez
Reklám

Szatirikus vasárnapi melléklettel jelenik meg a Boston Globe, amely a lap 2017. április 9-i számát mintázza, mintha Donald Trump nyerte volna az amerikai elnökválasztást.

A képzeletbeli címoldalon Donald Trump elnök látható, amint beszédet intéz a nemzethez, mellette pedig csupa olyan hír, amelyek a lap szerint Trump elnöksége esetén jelennének meg. A címlapot - s az egész vasárnapi mellékletet - ezúttal nem az újságírók, hanem a lap szerkesztőségvezetői készítették.

Az első oldal közepén háromhasábos Trump-fotó látható, fölötte a szalagcím: "Kezdődnek a deportálások, a lázongások folytatódnak". A kép mellett, bal oldalt - egy hasábon - egy tudósítás azt adja hírül, hogy "Több városban meghosszabbították a kijárási tilalmat", jobb oldalon, a lapszélen pedig "Esnek a piacok, küszöbön a kereskedelmi háború" című anyag olvasható. A melléklet belső oldalain az egyik nagy riport "Chris Christie igazságügyi miniszterről" szól, valamint arról, hogy Megyn Kellyt, a Fox-televízió műsorvezetőjét a Fehér Ház feketelistára tette. Chris Christie New Jersey állam kormányzója, republikánus politikus, aki a közelmúltig szintén pályázott a republikánus elnökjelöltségre, majd amikor kiszállt a küzdelemből, Donald Trump mellé állt.

Megyn Kelly pedig a Fox-televízió műsorvezetője, akinek nem egy összeütközése volt Trumppal, pusztán azért, mert úgymond valódi kérdéseket tett fel az elnökjelöltségre törekvő ingatlanmágnásnak.




A melléklet egy másik sztorija azt dolgozza fel, hogyan sértette meg Trump a kínai first ladyt azzal, hogy a kutyáját róla nevezte el. Külön hír szól arról is, hogy az amerikai katonák megtagadják a parancsot, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagjainak családtagjaival végezzenek. A szerkesztő jegyzete pedig a címlap alján azt magyarázza el, hogy a lapvezetés miért is készítette el ezt a csúfolódó lapszámot.

"Ez Donald Trump Amerikája. Amit itt most olvasnak, az mind megtörténhet a valóságban is, ha a Republikánus Párt vezető elnökjelölt-aspiránsa megvalósíthatja az ötleteit a gyakorlatban, s tettekre válthatja szavait. Sok amerikai vonzónak találhatja ezt a víziót, de a Globe szerkesztőségének vezetői szerint mélyen nyugtalanító" - olvasható a szerkesztőségi állásfoglalásban.

A következő oldalon olvasható vezércikk pedig arra ösztönzi a Republikánus Pártot, hogy parancsoljon megálljt Donald Trumpnak. Igaz, ez a vezércikk egyúttal figyelmeztet arra is, hogy amennyiben Ted Cruz texasi szenátor lesz az, akinek sikerül megállítania Donald Trumpot, az még nagyobb veszélyeket rejt majd az Egyesült Államokra nézve.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából