Ugrás a cikkhez
Reklám

Nyugat-Jeruzsálemben ezekben az órákban vagy két tucat koreai (mások szerint kínai) keresztény járkál föl s alá a Jaffa utcában hatalmas transzparensekkel, amelyeken tudatják a járókelőkkel, hogy a zsidók Isten kiválasztott népe, valamint keresztényként bocsánatot kérnek a zsidóktól, amiért a kereszténység a Kr. u. IV. századtól kezdve valójában napjainkig a legszörnyűbb bűnöket követte el ellenük. Az izraeli rendőrség eddig nem oszlatta föl a bocsánatért esdeklő távol-keleti társulatot – közli a Divvúáh Risoni héber hírportál.



„Bocsánatot kérünk!”

Nyugat-Jeruzsálem egyik fő közlekedési útvonalának számító Jaffa utcán mintegy két órája hatalmas transzparensekkel sétálgat föl s alá vagy két tucatnyi távol-keleti kinézetű keresztény, miközben héber nyelvű bocsánatkérő röplapokat is osztogatnak a járókelőknek. A Divvúáh Risoni héber hírportál jelentésében azt írja, hogy kínaiakról van szó, ám egy jeruzsálemi kommentelő, aki röviddel ezelőtt találkozott velük a Jaffa utcában, esküszik rá, hogy koreaiak. Őszintén bevalljuk, hogy ezt mi sem tudjuk eldönteni.



„Ti vagytok a Mindenható papjai, Istenünk szolgálói”

De azt biztosan tudjuk, hogy milyen üzenetet közvetítenek az izraeli zászlót utánzó hatalmas transzparenseiken, a héber nyelven megfogalmazott röplapjukon. Az első fényképünkön a Jaffa utca egyik autóbuszmegállójában ácsorgó távol-keletiek transzparensén héber nyelven ez olvasható: „Bocsánatot kérünk!”. Alatta, jóval kisebb betűkkel, biztos, ami biztos alapon angolul is bocsánatot kérnek. A következő, a középütt Dávid-csillag nélküli izraeli zászló középső sávjába ezt írták: „Ti vagytok a Mindenható papjai, Istenünk szolgálói.” Egy másik transzparensre pedig az ószövetségi Izajás próféta könyvének egy versét (40,1) írták a derék távol-keletiek: „Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet!”



„Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet!”

A járókelőknek osztogatott, a Bocsánatot kérünk címet viselő röplap pedig rövid történelmi összefoglaló mindarról, amit a keresztények elkövettek a zsidóság ellen az elmúlt 1700 esztendőben. A bűnlajtrom természetesen nem teljes, de azért érdemes elolvasni, esetleg később a magyarországi általános és középiskolákban a tananyag kötelező részévé tenni:

Bocsánatot kérünk!

Zsidók, mi hiszünk a Ti Istenetekben, amiképpen tette ezt az ószövetségi Rúth. Azért írjuk ezt a levelet (sic!), hogy bocsánatot kérjünk tőletek. Mi valóban sajnáljuk azt, amit a kereszténység, a keresztények tettek a zsidók ellen a 4. század óta.
A 11. században a keresztesek zsidó körzeteket fosztogattak és sok zsidót megöltek. A 15. és a 16. században az inkvizíció sok zsidót máglyán égetett el. A 16. században a keresztény reformátor (valószínűleg Luther Mártonról van szó – H. J.) szigorú parancsokat (sic!) adott ki a zsidók ellen.
A 20. században pedig hatmillió zsidót öltek meg a keresztény egyház egyetértésével, illetve hallgatása közepette.
Ellátogattunk a Jád Vásém Holokauszt Emlékmúzeumba.
A mi bűnünk mindaz a szenvedés, amit elviseltetek a keresztény világban az elmúlt 1700 esztendő folyamán.
Amit veletek tettünk, az nagyon súlyos és kegyetlen volt.

Így szól a kínaiak (vagy koreaiak) által jelenleg Jeruzsálemben osztogatott röplap szövege.



A bocsánatkérő röplap első oldala

A fényképen a nyíl arra utal, hogy a röplap hátoldalán folytatódik a bocsánatkérés szövege, de ezt a héber hírportál nem tette ki, mi meg nem vagyunk próféták, hogy ilyen messziről kitaláljuk. Elégedjünk meg ennyivel.

Hering J. - Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából