Ugrás a cikkhez
Reklám

Több tucat helyett csupán egy járatot kell törölni a Germanwings szerdai menetrendjéből, mert a versenytársak kisegítik a német légitársaságot. A Germanwings szóvivője szerint nagyjából 40 járaton más légitársaság szállítja az utasokat szerdán.

Az anyavállalat Lufthansa mellett versenytársak, köztük az Air Berlin és a Tuifly is biztosít gépeket és személyzetet a cégnek, a több mint 200 járatból álló napi menetrendből így csupán egy Londonból Kölnbe közlekedő járatot kell törölni.

A légitársaság keddi balesete után több pilóta bejelentette: a katasztrófáról érkező hírek miatt nincs olyan lelkiállapotban, hogy repülhessen. A Lufthansa elnöke, Carsten Spohr közölte, hogy megérti a pilótákat. Nem szabad elfelejteni, hogy közülük sokan ismerték a lezuhant gép legénységét – emelte ki.

A Germanwings Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Airbus A320-as gépének fedélzetén 150 ember volt, amikor a repülő kedd délelőtt hegyoldalnak csapódott Franciaország déli részén az Alpokban. A szerencsétlenségnek valószínűleg nincs túlélője.

A Lufthansa konszern valamennyi tagvállalatánál a munkavállalók szerdán 10:53-kor, a tragédia után pontosan 24 órával egy perces csenddel adóztak az áldozatok emléke előtt.

A kormány háromnapos gyászt rendelt el, szerdától péntekig valamennyi kormányzati intézményénél félárbocra eresztik a zászlókat.

A szerencsétlenségnek az eddigi adatok szerint 67 német állampolgárságú áldozata lehet. Szerdán számos szervezet, intézmény, vállalat kifejezte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak. A Google például a google.de cím alatt működő oldalán egy gyászszalaggal fejezte k együttérzését.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából