Ugrás a cikkhez
Reklám

Az EMI és a HVIM nyílt levele:

Az Erdélyi Magyar Ifjak, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom ifjúsági szervezetek nyílt levele az Erdélyi Magyar Néppárthoz, a Magyar Polgári Párthoz és a Romániai Magyar Demokrata Szövetséghez, az erdélyi magyarság megválasztott, megválasztandó jelöltjeihez!

Tisztelt Címzettek!

Bizonyára Önök és a közvélemény is értesülhetett róla, hogy a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyosztály (DIICOT), majdnem fél év után vádat emelt Beke István és Szőcs Zoltán ügyében. A vádirat teljes mértékben valótlan állításokon alapul, nyíltan magyarellenes, és bizonyítja a tehetetlenséget, amellyel a két székely fiatal jogtalan elhurcolását és fogva tartását próbálják igazolni.

Véleményünk szerint a ,,Beke-ügy” a román és nemzetközi jogokat sárba tipró eljárás, amely újabb állomása annak a hadjáratnak, amelyet a román állam folytat az erdélyi magyar és székely közösség megfélemlítésének céljából.

Nem szabad, hogy szó nélkül és tétlenül tűrjük azt, hogy előadóművészeink, irodalmi eseményeink, rendezvényeink zaklatása után, közösségünk két tagját ilyen jogtipró módon fogva tartsák! Nem csak, hogy meghurcolták őket, de egy érvényes ítélet és elfogadható vád hiányában be is börtönözték!

Szervezeteink május 29-re, vasárnap délután 14:00 órára tüntetést hirdetnek meg Kézdivásárhely főterére, hogy ismételten szólaljunk fel, nemzettársaink meghurcolása ellen!

Felszólítjuk Önöket, mint az erdélyi magyarság és székelység képviselőit, hogy a választási kampány nyilvánosságát kihasználva, hívják fel az erdélyi magyarok és székelyek figyelmét minden településen az ügy fontosságára. Segítsenek, emeljék fel szavukat a meghurcolt fiatalok mellett, és amennyiben megér Önöknek egy délutánt, jöjjenek el Kézdivásárhelyre is!

Ez nem csak két ember, egy szervezet vagy egy település problémája, hanem az egész erdélyi magyarság helyzetét hosszú távon is befolyásoló ügy! Ezért pártállástól és településtől függetlenül minden megválasztott és hamarosan választandó politikus kötelességének tartjuk, hogy az üres szólamok mögül kilépve valós lépéseket tegyen és segítsen a két meghurcolt fiatal szabadlábra helyezésében.

Várjuk Önöket!

Erdélyi Magyar Ifjak
Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom

2016. 05. 26
Erdély




Korábban írtuk: Ifjúsági szervezetek tüntetnek a székelyföldi terrorvád miatt

Kapcsolódó:

- Székelyterrorista-ügy: az oláhok még azt is elpróbálták, hogyan fognak Bukarestbe vonulni

- Oláh ügyészség: gázvezetéket készültek a levegőbe röpíteni az erdélyi vármegyések

- Jogfosztottságban - Erdély ma, Beke István és Szőcs Zoltán bebörtönzésének tükrében

- A bebörtönzött székely hazafiakért kiállni ma nem más, mint elutasítani az oláh elnyomást - így is tiltakozhat

- Továbbra sem szabadulhatnak a vármegyések a megszállók börtönéből

- Morvai a Beke-ügyről: önkényes és elfogadhatatlan a büntetőeljárás





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából