Ugrás a cikkhez
Reklám

A Budapest Honvéd a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy kemény büntetést kapott az európai szövetségtől. Az UEFA etikai bizottsága az Universitatea Craiova elleni idegenbeli Európa Liga-selejtezőn történteket tárgyalta, és a Honvédot tízmillió forintnak megfelelő összegre, valamint részleges stadionbezárásra büntette.Így "szurkolt" a döglött magyarozó bocskoros csürhe

Az UEFA döntése szerint a következő, itthoni nemzetközi mérkőzésen 4000 helyet kell lezárni, ahová nem jöhetnek be a szurkolók, továbbá 30 250 eurós pénzbüntetést is kiróttak a Honvédra. Húszezret a "rasszista megnyilvánulások" miatt, több mint ötezret a csapat nem megfelelő viselkedése nyomán, további ötezret pedig rendzavarásért.

A Honvéd kiemeli, ezt az eljárást hivatalból indította az UEFA, és nem azonos a klub fellebbezésével, amely során személyes meghallgatást kértek a Romániában történtek kapcsán, erről azonban egyelőre még nem kaptak tájékoztatást. Hasonló büntetést kapott a Rangers is: a skótoknak ötvenezer eurót kell fizetniük, illetve háromezer helyet lezárni.

(24.hu nyomán)

Kapcsolódó:

- Gondolatok egy gyalázatos román-magyar mérkőzés és annak fejleményei kapcsán

- Kispest-drukkerek tiltakoztak az UEFA-maffia magyarellenes döntése miatt a Szabadság-hídon

- Inkább szálljon féltégla a "spori" fejéhez, minthogy huhogjunk…

- Vicc is lehetne, de nem az: még a Honvéd ellen indított eljárást a "magyarbarát" UEFA

- Hiába óvott a Honvéd: elutasította az UEFA a keresetet

- "Döglött magyar a jó magyar!" - zengte a soviniszta oláh csürhe a Craiova-Honvéden

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából