Ugrás a cikkhez
Reklám

Sokan felfokozott izgalommal várták, vajon az UEFA mit lép a Budapest Honvéd óvására, amit, mint ismeretes, a múlt heti, meglehetősen botrányos végkimenetelű mérkőzés miatt nyújtott be. Nos, íme. Az Európai Labdarúgó-szövetség hétfő délután elutasította a Budapest Honvéd óvását, amit a magyar klub az Universitatea Craiova elleni Európa-liga-selejtező visszavágójára nyújtott be a hosszabbítás utolsó percében történt botrányos események miatt – tudatta a kispestiek sajtóosztálya. A klub késő este közleményben jelezte: fellebbez a döntés ellen, és személyes meghallgatást kér.

Mendelényi Dániel klubtulajdonos előzetesen az NSO Tv-nek elárulta, szerintük az egyetlen lehetséges döntés az lett volna az UEFA részéről, ha a Craiovától elveszik a tizenegyesekkel kiharcolt győzelmet és így a továbbjutást. A román hatóság két hazai rendbontót azonosított, akik már meg is kapták a büntetésüket.



Az egész mérkőzésen vad, magyarellenes hangulat uralkodott, az úzvölgyi csürhe szellemisége tombolt: „csak a döglött magyar a jó magyar”, skandálták (forrás: delhir.info)

A Budapest Honvéd sajtóosztálya arról tájékoztatott, hogy az UEFA elutasította a klub óvását. Alább tartalmi változtatás nélkül közöljük a honvedfc.hu-n megjelent közleményt.

„Döntött az UEFA a Budapest Honvéd óvásáról: hiába a botrányos craiovai mérkőzés, az európai szövetség elutasította klubunk beadványát, és a pályán elért eredményt hagyta jóvá. Ami azt jelenti, hogy a Honvéd – veretlenül! – búcsúzott az Európa-ligától, míg az Universitatea Craiva csütörtökön fogadhatja a görög AEK Athént. A hétfői nap folyamán az UEFA etikai és fegyelmi bizottsága tárgyalta klubunk óvását, s azzal indokolták az elutasítást, hogy véleményük szerint nem történt olyan esemény, amely befolyásolta volna a mérkőzés végkimenetelét.”

Az UEFA 60 ezer eurós pénzbüntetéssel és három zárt kapus mérkőzéssel sújtotta a Craiovát – olvashatjuk a Nemzeti Sport oldalán.

Ezzel az UEFA tulajdonképpen közönséges maffiamódszereket legitimált. Emlékszünk, mi történt? A bírók félbe akarták szakítani a mérkőzést, erre a biztosításért felelős román csendőrparancsnok jelezte, ám legyen, de akkor nem tudják biztosítani a testi épségüket. Tehát ha nem olyan eredmény születik, amit a románok szeretnének, akkor könnyen elpáholhatják őket a roppant „kulturált” román szurkolók.

Hát akkor szűrjük le a konzekvenciát, legközelebb nyugodtan dobáljuk meg féltéglával a játékvezető fejét, verjük meg az ellenfél játékosait, ha nekünk nem tetsző eredmény születik, nemde, kedves UEFA? De nem ilyen nagyvonalúak ám mindig, néhány hete örökre, igen, jól olvassák, örök időkre kitiltottak a stadionokból egy londoni Chelsea-drukkert, ugyanis huhogott… Úgyhogy erre mindenki jól figyeljen, hanggránátot nyugodtan vigyünk ezután a stadionokba, de banánt ne, jaj, azt ne, mert rasszista uszítás eszköze is lehet akár!

Mit lehet mondani erre? A döntést nem tudjuk megváltoztatni, de nem felejtünk. Kezdésként pedig arra biztatok minden magyar szurkolót, azért is üljön le a képernyő elé, és teljes erőbedobással szorítson azért, hogy a sors elvegye a románoktól azt, amit az UEFA segítségével kapott.

Nevesítve, a következő körben az AEK Athén lesz az ellenfele a Craiovának. Reméljük, a párharc meglehetősen sima román zakóval ér véget, lehetőleg oda-vissza. Nekik pedig marad a román bajnokság, ahol a hasonló, „magas színvonalú” európai szurkolótáboraik ezúttal egymást verhetik majd, saját bíróikat dobálják…

Hajrá Athén, nyertetek több millió magyar szurkolót, vesszen a Craiova!

Lantos János – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából