Ugrás a cikkhez
Reklám

Popély Gyula, a Jobbik Európai parlamenti képviselőjelöltje ellen ismét rágalomhadjáratot indított egy felvidéki szerencselovag és egy megzakkant, egykori jobbikos, ám mostanában magát németnek kiadó "újságíró". Stoffán György - két felvidéki fehérnép által befolyásolva - Popély Gyula alaptalan rágalmazása miatt eddig két bírósági pert is jogerősen elvesztett. Most egy hozzá hasonlóan gazdag fantáziával megáldott felvidéki szerencselovag is beállt a Popélyt ügynöközők sorába. A perek folytatódnak.



Dr. Popély Gyula

Dr. Popély Gyula, kiváló felvidéki történészt, egyetemi tanárt magyar-szlovák kettős állampolgárságának köszönhetően a Jobbik Magyarországért Mozgalom határon túli magyarként indítja a májusban sorra kerülő Európai parlamenti képviselő-választásokon. Portálunk elsőként, még a hivatalos bejelentés elhangzása előtt adott hírt arról, hogy Popély Gyula a nemzeti ellenzéki párt jelöltállító listáján a 11. helyet foglalja el. Amiképpen a 2010-es országgyűlési választások országos pártlistájának közzététele után - Popélyt a Jobbik már akkor is indította - a félkegyelmű, újságírónak csak nagy jóindulattal nevezhető Stoffán György és az "aranyvonatos", magát a magyar őstörténet avatott kutatójának tekintő, felvidéki Geönczeöl Gyula ezúttal is azonnal lejárató rágalomhadjáratot indított Popély Gyula és a Jobbik ellen is. 2010-ben Geönczeöl Gyula mások mellett Morvai Krisztinát, míg Stoffán egyenesen Vona Gábort "világosította föl" arról, hogy Popély Gyula személyében milyen veszedelmes ügynököt indít a Jobbik. (Geönczeölről és Stoffánról a tényállás ismertetése után majd külön-külön is szólunk - M. Á.)

A történet jobb megértése kedvéért Stoffán György legfőbb informátorairól, két párkányi illetőségű nőről is ejtenünk kell néhány szót, egyelőre a nevük elhallgatásával. A felvidéki Párkányban a többségi magyarok körében közszájon forgó történet szerint a városban lakik egy idősebb anya a leányával, akik közül előbbi közeli kapcsolatot ápolt az akkor már elvált Popély Gyulával. Az ideje jó részét munkahelyén, a budapesti Károli Gáspár Református Egyetemen töltő Popély még kulcsot is adott nekik, magyarán a lakásába távollétében, 2002-2007 között, szabad bejárása volt a két fehérnépnek. El is lopták a történész naplószerű följegyzéseinek tekintélyes részét (amely naplóföljegyzésekből később a két nővel kapcsolatba került Stoffán György szemelgetett és közölt részleteket a sajtóban, lobogtatott meg a székesfehérvári bíróságon - M. Á.) De a "kulcsos" hölgyek pénzt is "kölcsönvettek" Popély lakásán, s amikor a jóhiszemű balek fölfedezte, hogy meglopták, közölték vele, csak kölcsönvételről van szó, amit nemsokára megadnak...

Popély Gyula közben rendezte a magánéletét, rangjához és tekintélyéhez méltó orvost vett feleségül, s ezzel eldugult a két fehérnép könnyű pénzszerzési csatornája. Pedig Popély pénzére továbbra is szükségük lett volna, főleg azután, hogy a fiatalabb nőnek hajadonként két gyermeke is született, más-más cigány apától. (A hazudozó Stoffán figyelmébe: portálunk a viselkedésük ellenére sem a két magyar nőt nevezte korábban cigánynak, hanem a leányanya gyermekeinek apáit - M. Á.)

Geönczeöl Gyula a Jobbik EP-listájának ismertté válása után, akárcsak 2010-ben, Stoffán Györggyel egyeztetve, április 18-án ismét, ám okulva Stoffán két elbukott peréből, ezúttal már álnéven megostromolta az anyaországi lapszerkesztőségeket, hírportálokat a Popély Gyula ügynöki múltjára vonatkozó szenzációs leleplezéssel. Ezúttal "magyar felderítő - Balla István" álnéven mocskolódtak, mert a Jobbikot, a Kuruc.infót, sőt még a magyarországi bíróságot is (sic!) a székesfehérvári bíróságon és különböző portálokon nácizó, fasisztázó, újnyilasozó Stoffán György a 2010-es választásokon jobbikos jelöltként induló Popély Gyula nagy nyilvánosság előtti leügynöközése, édesanyaveréssel való alaptalan rágalmazása miatt eddig két pert elveszített jogerősen, míg a harmadik pervesztése most van alakulóban.




A Geönczeöl-Stoffán kettős általi legújabb ügynöközés állításai között vannak már ismert, dokumentumokkal, szlovák nyelvismerettel alátámasztva megcáfolt, s ezért eddig két jogerős bírósági ítélet szerint is valótlan, rágalomnak minősülő elemek, de van benne egy lényeges újdonság is, Popély Gyula öccsének ügynökké történt előléptetése. Ha nem egy ártatlanul megrágalmazott személyről, a Jobbik ellen is irányuló ismételt mocskolódásról lenne szó, most már figyelmen kívül hagynánk a két félkegyelmű újabb ámokfutását. Ám az említett okok miatt kénytelenek vagyunk ismét pontról pontra cáfolni, dokumentált érveinket az olvasók elé tárni, a megrágalmazottak pedig az újabb följelentéseket megtenni.

Először is, íme a különböző szerkesztőségeknek megküldött ügynököző levél:

From: felderito magyar [mailto:magyar.felderito@gmail.com]
Sent: Friday, April 18, 2014 9:09 AM
To: undisclosed-recipients:
Subject: A „Julo” fedőnevű szlovák titkos ügynököt küldi a Jobbik az Európai Parlamentbe

A „Julo” fedőnevű szlovák titkos ügynököt küldi a Jobbik az Európai Parlamentbe

A jobbik EP listája:
11.) dr. Popély Gyula MTA-nagydoktor és egyetemi tanár

A „Julo” illetve „Julos” fedőnevű szlovák titkos ügynök több magyar nemzetiségűről is jelentett Szlovákiában. Ezért többen is felháborodva fordulta hozzám, hogy miért nem teszünk semmit. Majd megküldték „Julo” iratait is részemre. Ráadásul arról is tájékoztattak, hogy „Julos” fiútestvére Popély Árpád a szlovák hírszerzés magas rangú ezredese. Aki a szlovák hírszerzés egyik korábbi vezetője. Popély Árpád iratait is megküldték, miszerint rangja „major”.
A „Julo” fedőnév Popély Gyulát rejti, akinek a születési ideje a bejegyzés szerint: „08.06.1945.”. Szlovák regisztrációs száma 23761. A szlovák hírszerző Popély Gyula a román hírszerzés egyik magyarországi bástyájával, Patrubány Miklóssal tudtommal baráti viszonyt ápol.
A szlovák-magyar kettős állampolgár Popély Gyulára a szlovák nemzetiségi törvények nem vonatkoznak, mivel Popely a mai napig is megtarthatta a szlovák állampolgárságát is, miután már évekkel ezelőtt felvette a magyar állampolgárságot is. Tőle nem vette el a szlovák állam a szlovák állampolgárságát. „Julo” nem is fél, hogy valaha is elveszik a szlovák állampolgárságát tőle, mert ő Szlovákiában NB védettséggel rendelkezik.

Mellékelve:
- Popély Árpád UPN lapja
- Popély Gyula (Julius) UPN lapja
- A szlovák hírszerzés 23.761-től 23.770-ig regisztrált ügynökei listája

Balla István

(UPN = Ústav Pamäti Národa - Nemzeti Emlékezet Intézete - M. Á.)

Menjünk pontról pontra:

1. Popély Gyula "szlovák titkos ügynök több magyar nemzetiségűről is jelentett Szlovákiában". A mellékletként küldött, a rágalmazó által újfent meglobogtatott, Popély ügynökmúltját "bizonyító" dokumentumot a bejegyzés szerint még 1986. december 30-án végleg irattárba helyezték. Hol volt akkor még "Szlovákia", s kik azok a magyarok, akikről Popély jelentett? (A hivatkozott, csatolmányként két változatban is mellékelt dokumentumról később még szót ejtünk - M. Á.)

2. "Majd megküldték 'Julo' iratait is a részemre", írja a rágalmazó. Igen, valóban Popély Gyulára vonatkozó iratokról, pontosabban egy irat két változatáról van szó, amelynek szándékos félremagyarázása, az eredeti szlovák szöveg helytelen magyar fordítása miatt a félkegyelmű Stoffán eddig két pert bukott el jogerősen.

Íme a most körözött első dokumentum előbb az eredeti szlovák, irattári változatában, majd ugyanaz hiteles magyar fordításban:







Az 1986. 12. 30-án irattárba elhelyezett dokumentum sorszám (23761) rubrikájában olvasható lényeges adatként a "PO" szlovák nyelvű rövidítés. A tótul nem tudó Stoffán az egyik bírósági tárgyalás folyamán (az informátor hölgyek nyilván szépen megvezették) azt bizonygatta, hogy ennek a "PO" rövidítésnek a jelentése magyarul: "beszervezett, a hatóságokkal együttműködő személy". Stoffán felvidéki informátorai és a tótul ugyan jól tudó Geönczeöl ezt a csúsztatást könnyen megtehették, mert az anyaországi magyarok általában nem tudnak szlovákul. De úgyis mondhatnánk, hogy csehül állunk a szlovákkal. Popély aztán a bíróságon dokumentumokkal bizonyította a "PO" (Preverovaná Osoba) magyarul: "célszemély", magyarán olyan személy, akit ellenőriznek, megfigyelnek. Innentől fölösleges lenne minden szó, de azért lépjünk tovább.

Stoffán a székesfehérvári bírósági tárgyaláson fölszólította Popélyt: ha mindenképpen bizonyítani szeretné azt, hogy nem volt ügynök, kérje ki az erre vonatkozó, a múltját tisztázó igazolást a pozsonyi Nemzeti Emlékezet Intézetétől (A magyarországi Történeti Hivatalnak megfelelő, ám a budapestinél jóval több jogosítvánnyal rendelkező intézet - M. Á.) Popély Gyula eleget tett a fölszólításnak, s a nevezett pozsonyi intézet fekete-fehéren igazolta, hogy a Popély Gyula nevére 1979-ben, a 23761-es nyilvántartási szám alatt kiállított, a napokban ismét ide-oda küldözgetett dokumentum egy "ellenőrzött személy" (íme a "PO" rövidítés hivatalos magyarázata!) aktája, tehát nem egy ügynöké, a hatósággal együttműködő besúgóé. Az igazolás zárómondatából kiderül, hogy az Állambiztonsági Hivatal által nyilvántartott személyi akta (a két félkegyelmű által meglobogtatott dokumentum - M. Á.) nem az állambiztonsági testülettel együttműködő munkatárs aktája.

A pozsonyi Nemzeti Emlékezet Intézete által kiadott igazolás előbb szlovák nyelven, majd a hiteles magyar fordításban:







3. A rágalmazó 2. számú dokumentuma, amint fentebb említettük, az első megismételt, más formátumban kiadott változata, azzal a különbséggel, hogy fedőnévként ezúttal nem a "Julo", hanem "Julos" van megjelölve, s itt kategóriaként teljesen ki van írva, nem csak a "PO" rövidítéssel, a "Preverovaná Osoba", azaz "ellenőrzött személy":



Stoffán György (balról a harmadik) nemestársai körében

4. A legkacifántosabb, eddig ismeretlen dokumentum a hozzáfűzött levélrészlet szerint Popély Gyula fivérét "leplezi le": Popély Gyula "fiútestvére, Popély Árpád a szlovák hírszerzés magas rangú ezredese. Aki a szlovák hírszerzés egyik korábbi vezetője. Popély Árpád iratait is megküldték, miszerint rangja 'major'":

Nézzük ezt is sorjában. Popély Gyulának valóban van fivére, de őt nem Árpádnak, hanem Lajosnak (szlovákul: Ludovít) hívják, aki nem 1951-ben, hanem 1946-ban született. Az idősebbik párkányi hölgynek valószínűleg már kihagy az emlékezőképessége, mert Popély Gyula fivérét összezagyválja a történész Árpád nevű, egyébként szintén kiváló történésszel és egyetemi oktatóval, aki viszont 1970-ben született, tehát a Geönczeöl-féle dokumentum szerint hétéves volt, amikor első titkosszolgálati állomásán, Kassán töltött be fontos feladatot. De itt nyilván dr. Popély Lajosról, a Jobbik képviselőjelöltjének öccséről van szó, aki a csehszlovák hadsereg katonaorvosaként valóban ezredesként, s nem "majorként" szerelt le. Dr. Popély Lajos a dokumentumban fölsorolt helységekkel ellentétben nem volt magas rangú titkosszolgálati vezető, és nem a fölsorolt településeken, hanem katonaorvosként szolgált Pozsonyban, Namestben és Königgrätzben a csehszlovák hadseregben. Popély Gyula egyébként az önéletrajzában sem rejti véka alá, hogy az öccse katonaorvosként szolgált.

Végül megmagyarázzuk Geönczeölnek és Stoffánnak, hogy miért nem kell tartania Popély Gyulának attól, hogy magyar állampolgársága miatt megfosztják a szlováktól. A tótok 2010-ben alkották meg a kettős állampolgárság megszüntetésére vonatkozó, egyértelműen magyarellenes jogszabályt, ám Popély Gyula már jóval korábban, 2005-ben megszerezte a magyar állampolgárságot, miután a Károli Gáspár Református Egyetem tanáraként 2000 óta életvitelszerűen Magyarországon tartózkodott, itteni munkahellyel és bejelentett budapesti lakással rendelkezett, s rendelkezik ma is.

Stoffán Györgyről, Geönczeöl Gyuláról, a Jobbikot és Popély Gyulát mocskoló két félcédulásról sok történet kering a köztudatban. A szláv nevű Stoffán, aki korábban a Jobbik tagja volt, mostanában nácizza, fasisztázza, újnyilasozza (Csanád-szindróma...) a nemzeti ellenzéki pártot, magát Georg von Stoffan néven ősi német nemesi család sarjaként mutatja be, Facebook-borítóképén gróf Széchenyi János-Péterrel, gróf Széchenyi Antallal és ifjabb őrgróf Pallavicinivel együtt látható, lakóhelyeként pedig Bécs van megnevezve. A lévai illetőségű, Amerikát is megjárt Geönczeöl Gyula, aki annak idején "megfejtette" az aranyvonat rejtélyét, 2008-ban a Magyarok Világszövetségének elnökévé szerette volna megválasztatni magát, miután ebben a szándékában 2004-ben - állítása szerint - a "Securitate-ügynök" Patrubány Miklós elnök törvénytelen módszereket alkalmazva megakadályozta. A vezetői ambíciókkal megáldott Geönczeöl amerikai tartózkodása idején a felvidéki magyarság szlovákiai köztársasági elnökjelöltjeként gyűjtötte és költötte az ottani magyarok által a választási hadjárat finanszírozására összeadott pénzt.

Mikó Áron - Kuruc.info



Friss hírek az elmúlt 24 órából