A rendőrség hétfőn őrizetbe vette azt a férfit és élettársát, akiket a múlt pénteken, Baranya megyében, Regenye Szőlőhegyen megtalált asszony meggyilkolásával gyanúsítanak.

Múlt pénteken délután egy 57 éves asszony holttestére bukkantak a Baranya megyei Regenye Szőlőhegyen, egy használaton kívüli présház ciszternájában. A nyomozás eredményeképpen a rendőrség hétfőn délután elfogott és őrizetbe vett egy 34 éves férfit és élettársát, egy 42 éves nőt, akiket a gyilkossággal gyanúsítanak.

A büntetett előéletű férfi kihallgatásán beismerő vallomást tett, elmondta, hogy néhány hete, italozás közben vitatkozott vele össze, majd megütötte, megrúgta a nőt, végül egy vascsővel halálra verte, és a holttestet elrejtette. A rendőrség mindkét embert őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

(HavariaPress)

Frissítés: A Bors cikke és képe: Egy üveg bor miatt kellett meghalnia Piroskának

Egy üveg bor miatt kellett meghalnia K. Piroskának, akinek holttestét egy esővízgyűjtő ciszternában találták meg a baranyai Regenyén még péntek délelőtt.

Piroska meggyilkolásával kapcsolatban N. Sándort (35) és I. Veronikát (42) csütörtökön helyezte előzetes letartóztatásba a Pécsi Városi Bíróság, mert tartanak a gyanúsítottak szökésétől és attól, hogy befolyásolnák a lehetséges tanúkat.

- Jelenleg a gyilkosság alapesetéről van szó, így büntetésük 5-15 évig terjedhet - mondta lapunknak Dr. Ragoncsa Arnold védőügyvéd.



"I. Veronika" és "N. Sándor" - a nevüket nem írják ki, a pofájukat pedig nem mutatják, mert nekik jogaik vannak

N. Sándor elismerte, I. Veronika tagadta, hogy részt vett volna a gyilkosságban. A férfi a kihallgatásán elmondta, hogy egy vas pajszerrel verte agyon a nőt, akitől egy üveg bort akart megszerezni. Ezután dobta K. Piroska holtestét a háza melletti ciszternába, ahol két hónap után a napokban találták meg falubeliek. Az asszonyt öt gyereke és rokonai is keresték.

A regenyeiek összefogásának köszönhetően sikerült megtalálni a holttestet, mindent átvizsgáltak annak a présháznak a közelében, ahol utoljára látták. Így találták meg a ház melletti ciszternában.