Ugrás a cikkhez
Reklám

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy jánoshalmi férfival szemben, aki a hazafelé tartó 14 éves sértettet követni kezdte, majd egy elhagyatott utcában odalépett hozzá, kést rántott, és azzal fenyegette meg a gyermeket, hogy megszurkálja, ha nem adja át a telefonját.




A vádirat szerint a helybéli férfi 2024. március 8-án, este Jánoshalmán követni kezdte az éppen edzésről hazafelé tartó sértettet. A vasúti aluljáróból felérve az elkövető odalépett a gyermekhez, megszólította, majd egy kést rántott elő, és azt a sértett jobb keze hüvelykujjához nyomta. Közben a másik kezével ráfogott a sértett kezében lévő telefonra, és azt kiabálta, hogy „add ide a telefont, vagy megszurkállak”.

A sértett két kézzel erősen szorította a telefonját, azonban amikor a férfi a késsel megvágta az egyik ujját, nagyon megijedt, és átadta a 60 000 forint értékű mobiltelefonját a támadójának, aki azzal a helyszínről elfutott.

A sértett a rablás során nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A kiskunhalasi rendőrök a férfit fél órán belül azonosították, elfogták és őrizetbe vették, valamint lefoglalták tőle a sértettől elrabolt mobiltelefont, amit a sértettnek visszaadtak.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza - közölték honlapjukon.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából