Ugrás a cikkhez
Reklám

A Kékfény bűnbe esett volt riporterét gázolták el szeptember 10-én a reggeli órákban az M0-s körgyűrűn, értesült több forrásból a Magyar Nemzet.
Berkes Bélával szemben szeptember 18-án emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség 18 rendbeli bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette, valamint kábítószer-birtoklás vétsége miatt, és börtönbüntetés kiszabását kérte rá.

– Az M0-s autóúton, az M1-es autópálya felé egy személyautó gyalogost gázolt, szeptember 10-én, vasárnap reggel az M0-s autóúton az autók között sétált egy férfi, majd az adott útszakaszon egy szabályosan arra közlekedő autó elsodorta. A gyalogos megsérült, a többi autós ki tudta kerülni. Túlélte, azonban kórházba szállították – adta hírül a Magyar Nemzet az Útinform jelentése alapján szeptember 10-én.

A hír nyomán a Heol.hu megtudta, hogy a férfi pétervásárai, amit Szabóné Berki Bianka rendőrőrnagy, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősített a portálnak.

A Magyar Nemzetnek ma több forrásból megerősítették, hogy a balesetet szenvedett 45 éves pétervásárai férfi Berkes Béla, akivel szemben tegnap emeltek vádat.

Azt még nem lehet tudni, hogy mit keresett gyalogosan az M0-s körgyűrűn. Vizsgálják a baleset körülményeit.

A vádirat szerint Berkes 2021-től Budapesten és vidéki nagyvárosokban több lakóingatlant vett bérbe azért, hogy ott nők prostitúciós tevékenységet folytassanak. A bérbeadókat a vádlott esetenként női bűntársai segítségével megtévesztette, eltitkolva előlük a lakóingatlanokban folytatandó prostitúciós munkát.

A lakások kibérlését követően Berkes azokat széffel és kamerával szerelte fel, bűntársa pedig internet előfizetést kötött, ugyanis a postituáltaknak a napi bérleti díjakat az ingatlanokban elhelyezett, kizárólag a vádlott által nyitható széfekbe kellett bedobniuk úgy, hogy közben élőképes videókapcsolatban voltak az I. rendű vádlottal vagy megbízottjával.

A lakás napi bérleti díja függött annak elhelyezkedésétől, nagyságától, színvonalától, így az ország különböző részein 12-15 ezer forint napi bérleti díjat kellett azokért a szexmunkásoknak fizetni. Ezen illegális tevékenységével a vádlott 2021 augusztusától 2023 januárjáig több mint 37 millió forint bevételre tett szert, ennek az összegnek az elvonását kéri az ügyészség.

Frissítés: továbbra is intenzíven van

Súlyos mellkasi sérülésekkel és bordatöréssel vitték kórházba a Kékfény korábbi riporterét, Berkesi Béla az autók között sétált, amikor az érintett útszakaszon szabályosan arra közlekedő autó elsodorta őt. A többi autós ki tudta kerülni a gyalogost, aki túlélte az incidenst.

A 45 éves férfi még mindig kórházban van: időközben tüdőgyulladást kapott, ezért nem engedték ki az intenzív osztályról. A családtagok úgy tudják, hogy Berkes autójából kifogyott a benzin, ezért döntött úgy, hogy gyalog folytatja útját az autóúton.

2. frissítés: újabb videó a gázolásról:

A RTL Híradó információi szerint Berkes zavartan viselkedett, a rendőrök ki sem tudták hallgatni.

Korábban írtuk: "A bűnnek nincs színe" - gondolták a kékfényesek, aztán az élet valahogy megint rácáfolt

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából