Ugrás a cikkhez
Reklám

Friss: Szabadlábon védekeznek a Sziget szombathelyi duhajai

Felvételt közölt a Telex, amely arról ír, hogy pénteken éjfél tájban négy fiatal megtámadott egy ötödiket a Szigeten. A sértettet eszméletlenre verték, a felvételt beküldő személy szerint „nyílt állkapocstöréssel, eszméletlenül szállítottak kórházba, altatták és lélegeztetőgépen volt”.

A lap érdeklődött a fesztivál sajtóirodájánál az esetről, onnan azt közölték velük, hogy az egészségügyi szolgálat ellátta a sérültet, akit kórházba szállították, a rendőrség pedig nyomoz az ügyben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közben arról tájékoztatta a lapot, hogy a BRFK III. Kerületi Rendőrkapitányságán súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozás van folyamatban, jelenleg az elkövetőket azonosítják be, gyanúsítotti kihallgatás még nem történt.

A felvételen látszik, hogy a verekedőket több tucat ember veszi körbe, de a képek tanúsága szerint csak egyikük siet a sértett segítségére. Később, amikor a támadók már odébbálltak, többen is a sérült köré gyűltek, írja a 24.

Frissítés: újabb videó, infók a szereplőkről

Mint ismert, két embert is leütött egy férfi a Sziget Fesztiválon péntek este történt verekedés során. Egy 24.hu-olvasótól kapott videón jól látszik, hogy a fekete pólót viselő, magyarul beszélő férfi előbb hátulról üt le egy kék pólót viselő férfit, majd néhány másodperc múlva odamegy egy másikhoz, őt is leüti, aztán a földön fekvő férfit fejbe rúgja.

A felvételen hallatszik, hogy egy nő "számonkéri" a támadót, mire ő azzal indokolja a tettét:

Megütötte a barátnőmet, baszd meg!

A lap úgy tudja, a hátulról leütött belga férfi súlyos, a másik, osztrák férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, de a súlyos sérültet is kiengedték már a kórházból.

Megkeresték a BRFK-t, hogy megtudják, hol tart a nyomozás, és azonosították-e a támadót vagy támadókat, az alábbi választ kapták Csécsi Soma szóvivőtől:

A BRFK III. Kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A sértetteket már kihallgatták, az elkövetők beazonosítása pedig folyamatban van. Gyanúsítotti kihallgatásra eddig még nem került sor.

Kapcsolódó:

- "Úgy vonultok be a történelembe, mint akik támogatják a gonoszt" - magyar- és oroszellenes uszítás a Szigeten

- Ez már bonyolultabb szigetes ügy: LMBT-antifák Dávid-csillagos zászlóra írták rá, hogy Izrael nem létezik





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából