Ugrás a cikkhez
Reklám

"Egy barcelonai rapzenekar, a Tribade egy izraeli zászlót összefirkálva lépett fel a budapesti Sziget fesztiválon. A közösségi oldalakra felkerült felvételek alapján a lobogóra többek között azt írták, hogy Izrael nem létezik, Szabad Palesztinát - és rajzoltak a zászlóra egy nemi szervet is" - írja a Hetek című zsidó lap.

A Tribade egy nőkből álló rapzenekar, amely rendszeresen tesz közzé a felületein palesztinpárti tartalmakat, népirtással és terrorizmussal vádolva meg Izraelt. (Emellett antifák, szeretik a négereket, és az LMBTSTB is a kedvenc témáik közé tartozik, derül ki a honlapjukon olvasható bemutatkozásból. A hazai libsik akkor most hova álljanak?... - a szerk.)

Az I24 híradása szerint a budapesti koncertjükön az együttes tagjai filctollal kezdtek el összefirkálni egy izraeli zászlót, több vulgáris rajz és felirat mellett azt írva rá, hogy Izrael nem létezik.

Tamir Wertzberger, Izrael Budapesten dolgozó külügyi koordinátora szerint az együttes egy izraeliek által lakott táborhoz osont be, és ott rongálta meg a fesztiválozók által kifeszített zászlót.

Israeli flag defaced

Writing 'Free Palestine' and drawing lewd pictures, the Spanish band Tribade defaced an Israeli flag at the Sziget music festival in Budapest pic.twitter.com/XRu7XraG62

— i24NEWS English (@i24NEWS_EN) August 15, 2022

A felvételt az együttes maga töltötte fel a saját Instagram-oldalára:

תקרית אנטישמית הלילה בפסטיבל "סיגט" בבודפשט - חברי להקת היפ-הופ ספרדית בשם Tribade התגנבו למחנה בו לנו ישראלים והשחיתו דגל ישראל עם כתובות נאצה כמו "ישראל לא קיימת", "free Palestine" וציור של איבר מין כשלידו הכיתוב "תאכלו את זה".
התיעוד הועלה ע"י חברי הלהקה בחשבון האינסטגרם הרשמי pic.twitter.com/fY5umjmIvQ

— Tamir Wertzberger - תמיר ורצברגר (@tamir_wertz) August 15, 2022

A Sziget kitiltotta őket, és nagyon elhatárolódott - nem úgy a magyar- és oroszellenes uszítástól

Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke a Hetek megkeresésére az alábbi közleményt küldte:

A Sziget mintegy 30 éve olyan alapértékek mentén formálódott, mint a különbözőség elfogadása, az emberi méltóság tisztelete, az egymás iránti figyelem fontossága, az emberek és nemzetek egyenjogúsága, a béke és a szeretet jegyében. Ezeket az értékeket a mai napig valljuk és kiállunk mellettük. A Tribade nevű csapat közösségi oldalán közzétett videó olyan dolgokat közöl, melyek a Sziget számára elfogadhatatlanok és teljesen ellentétesek a fesztivál említett alapértékeivel.

A videóban látható gyűlöltkeltő akciót maximálisan elfogadhatatlannak tartjuk és teljesen elítéljük, a jövőben pedig nem kívánunk helyt adni a zenekar produkciójának.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából