Országszerte tömegesen, szervezetten szállítják a cigányokat szavazni, ezért a Mi Hazánk Mozgalom kifogást nyújt be több választási bizottsághoz, és feljelentést tesz választás rendje elleni bűncselekmény miatt - írja közleményében Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke. Alább a folytatás.

Elfogadhatatlan, hogy a jórészt analfabéták megvásárolt szavazatai dönthetik el a választást, megvalósítva a cigánybűnözés és a politikusbűnözés sajátos ötvözetét, ami egyben kimeríti a választási csalás tényállását.

A buszos szállítás különösen Északkelet-Magyarországra jellemző, az ezt bizonyító fényképeket a járművek rendszámával együtt a választási bizottságok és a rendőrség rendelkezésére bocsátja a Mi Hazánk, mely elkötelezett a választások tisztasága mellett.




A mostani esetek is rávilágítanak, hogy szükséges volna írni-olvasni tudáshoz kötni a szavazati jogot. A választási csalásokat elkövető pártok általában könnyebben megvásárolhatják azoknak a szavazatait, akik azt sem tudják elolvasni, hogy mi szerepel a szavazólapon, akik a pártoknak még a nevét sem tudják elolvasni. Ha autóvezetéshez kötelező az alapfokú iskolai végzettség, akkor az ország vezetésébe való beleszóláshoz ugyanúgy elvárható az, hogy valaki a legelemibb információszerzési módoknak birtokában legyen. A választójog, bár általános, most sem korlátlan, hiszen a kiskorúak (vagy nevükben törvényes képviselőik) nem szavazhatnak, illetve azok sem, akik akár tizennyolc éves koruk előtt már dolgoznak. Ezzel is szorítsuk vissza a választási csalásokat, a jellemzően cigány szavazók megvételét!

Kapcsolódó:

- Április 3. után kisebbségi kormány alakul

- Kultúrsokk
- A rajos szelfik soha nem érhetnek véget
- "Speciálba" - videót is közzétett Orbán arról, hogyan mondja meg neki Kis Grofó az őszintét
- Kiszivárgott a holnapi kormánylapok címlapfotója
- Győzike már a fideszes sajtóban turnézik, hogy elmondja, miért fontos a győzelem
- Fekete tükör a magyar politikai égen - Szakács Árpád a választás véghajrájáról
- Győzike számít a "roma testvéreire" április 3-án - Semjénék korábban még vele riogattak
- "Amikor miniszterelnök úr kijött, én felborzadtam" - Kis Grofó után Győzike lett a "nemzeti kormány" új reklámarca
- Győzikével teljesedett ki a Békemenet
- Konzervatív példaképek Kis Grofótól Fásy Ádámig