Ugrás a cikkhez
Reklám

Teljesen kiszámíthatatlan volt a viselkedése, ezért az egész utca rettegett M. Pétertől (†35), aki szenteste reggelén Újpesten egy 25 centis bajonettel támadt a járőrre. A feltehetőleg drog hatása alatt álló támadót végül a megsérült rendőr társa, Erika (23) terítette le - írja a Blikk.




Délegyháza egyik pici, rendezett utcájában élt egy ideig a támadó az élettársával és a kisfiával. Mivel a férfi rendszeresen drogozott, egy idő után a párja kiadta az útját, mivel úgy érezte, nemcsak rá, de a kisfiukra is veszélyt jelent az apja. A férfi ezt követően visszaköltözött édesanyja újpesti otthonába, ám a gyermekét viszonylag rendszeresen látogatta.

– Szerencsére már nem lakik Délegyházán, nem bírtuk, mert hol mosolygott, hol agresszív volt. Nagyon drukkoltunk, hogy az asszony dobja ki, mert tönkretette az ő és a pici életét is. A drog mellett mostanában valami szektába is beállt, s mondogatta, hogy a Covid elől elviszi oda a gyereket. Persze az anyja észnél volt, kapásból nemet mondott – árulta el egy, az utcában élő középkorú nő.

A bulvárlap elérte Péter volt élettársát is, aki annyit elárult: nagyon megdöbbent volt társa tettén, nem ilyen embernek ismerte meg. Pontosan így fogalmazott: „Péter nem volt rossz ember”. Ők már három éve nem élnek együtt, a szörnyűség óta folyamatosan rettegő, félárva kisfiú most már csak az anyukájára számíthat.

Az ismerősei nem tartják kizártnak, hogy szenteste napján Péter már annyira elkábította magát, hogy egyszerűen nem talált haza, vagy éppen azt hitte, a saját ajtajukon dörömböl, miközben egy idegen család életébe próbált betörni. Amint a járőrpáros felért hozzá a hatodikra, a férfi azonnal támadt, többször megszúrta Pétert (26), Erika pedig kétszer meglőtte az őrjöngőt. Ám M. Péter késsel a kezében, két golyóval a testében is követte a rendőrnőt a hetedikre, ahol végül halálos lövést kapott.

A rendőrök szerencsére nem így jártak: a sérült fiatalemberér tegnap a Zsaruellátó oldalon keresztül üzent a Facebookon:

Nagyon köszönök minden támogatást, az állapotom miatt nagyon megterhelő olvasni is a jó kívánságokat, nem is tudok egyelőre mindenkinek válaszolni, de pótolni fogom. A körülményekhez képest jól vagyok, már néhány lépést segítséggel megtettem, de még nagyon sok cső áll ki belőlem, amik akadályoznak. Édesapám mondta, hogy mennyien aggódnak értem, és ezért nagyon hálás vagyok, igyekszem ebből erőt meríteni. Köszönettel, Peti.




Korábban írtuk: Elhagyhatja az intenzív osztályt a megkéselt rendőr





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából