Ugrás a cikkhez
Reklám

"Kollégánk állapota stabil, de még nincs túl a nehezén!" – közölte Facebookon a BRFK Információs Portál arról a rendőrről, akit csütörtökön szúrtak meg Újpesten.

Később ugyanott ennél is kedvezőbb fejleményekről adtak hírt:

NAGYON JÓ HÍREINK VANNAK!!!
Az Újpesten megsérült RENDŐRÜNKET felébresztették a mélyaltatásból! A körülményekhez képest jól van!
Péternek az volt az első kérdése, hogy “mikor mehetek dolgozni”?

A rendőrt csütörtökön sebesítette meg komolyan egy 35 éves délegyházi férfi, akit a rendőr társa lelőtt.



A társát megmentő rendőrnő a képen maszkot visel (fotó: Blikk)

A rendőrök azért mentek ki a férfihoz, mert csütörtök reggel több bejelentés érkezett arról, hogy hangoskodott, egy társasház lépcsőházában emeletről emeletre rohangált, és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat. A BRFK IV. kerületi rendőrkapitányságának járőrpárosa – egy férfi és egy nő – reggel háromnegyed 7-kor érkezett a helyszínre.

A zavartan viselkedő támadó minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta a férfi rendőrt, egy 26 éves őrmestert. A járőr társa, egy 23 éves őrmesternő több lövést adott le a támadóra, aki a helyszínen meghalt. A Blikk szerint tízszer lőtt a járőr a támadóra, öt lövése talált.

A megszúrt rendőrt csütörtökön életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, kolléganője fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került.

(Kuruc.info - 24)

Szombati frissítés: A megkéselt rendőr állapota stabil, de még nincs túl a nehezén

A csütörtökön megkéselt rendőr állapota stabil, de még "nincs túl a nehezén"; a 26 éves férfit pénteken este ébresztették fel az altatásból - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat reggeli Híradójában a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva.

Azt is elmondták, hogy a rendőr járőrtársát, a 23 éves őrmesternőt már kiengedték a kórházból.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta: a rendőrségre csütörtök reggel 6 óra 37 perckor több bejelentés érkezett egy hangoskodó férfiről, aki egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában emeletről emeletre rohangált és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat.

A BRFK IV. kerületi rendőrkapitányságának járőrpárosa 6 óra 43 perckor érkezett a helyszínre.

A zavartan viselkedő támadó a szóvivő tájékoztatása szerint minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta a férfi rendőrt, egy 26 éves őrmestert. A járőr társa, egy 23 éves őrmesternő - társa és saját élete védelme érdekében - használta szolgálati lőfegyverét, több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt.

Gál Kristóf közölte: a megszúrt rendőrt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, kolléganője fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került.

2. frissítés: Elhagyhatja az intenzív osztályt

Elhagyhatja az intenzív osztályt az a rendőr, akire késsel támadott egy férfi csütörtökön Újpesten - hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában szombat délután.

Az M1-nek Wikonkál Norbert, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ főigazgatója azt mondta: a 26 éves rendőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, életmentő beavatkozásokat kellett végrehajtani.

A "szerencsén és az ellátást végző orvosokon múlt az élete" - fogalmazott a főigazgató. Megjegyezte, ha egy nagyobb eret ért volna szúrás, a férfi hamar elvérezhetett volna, és mire kórházba kerül, már nem tudtak volna segíteni rajta. Fontosnak nevezte azt is, hogy egy olyan orvoscsapat végezte az ellátást, amelynek katonaorvosként harctéri sérülések ellátásában is nagy tapasztalata van.

A már jobb állapotban lévő kollégájukról szóló hírt szombat délután a rendőrség is közzétette Facebook-oldalán. "Hogy ez így lehessen, köszönet illeti az Országos Mentőszolgálat mentőseit", mert gyors és szakszerű ellátásuknak köszönhetően az életveszélyesen megsebesített kollégájuk időben kórházba kerülhetett - írták, jelezve, hálával tartoznak továbbá a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának is, hogy a speciális sebészi és harctéri sebesülések ellátásában jártas munkatársaik életmentő műtétet végeztek, megmentve ezzel az őrmester életét.

(MTI)

Korábban írtuk: Járőrtársa életére törő férfit lőtt le egy 23 éves rendőrnő Újpesten





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából