Ugrás a cikkhez
Reklám

A Van Másik Kft. mentheti át a régi indexeseket egy új portálhoz, de ilyen néven nem tudnak oldalt indítani, a domaint ugyanis két éve lefoglalta eddigi munkaadójuk, az Index.hu Informatikai Zrt. - írja az Mfor.

Amióta kirobbant az indexes hiszti, és a szerkesztőség tagjai nagy számban benyújtották a felmondásukat, az a fő kérdés, hogy együtt marad-e a gárda, és indítanak-e új portált. Eddig csak szóbeli ígéretek, illetve közösségi médiás bejegyzések utaltak arra, hogy vannak tervek az újraindulásra. Bizonyos értelemben az idő csapdájában vannak a volt indexesek, mert ugyan fontos lenne mihamarabb elindítani az új portált, ugyanakkor a munkaügyi szabályok miatt többségük még a felmondási idejét tölti, ami korlátozza a mozgásterüket.

Az Mfor most egy nyomot talált, ami már konkrétan abba az irányba mutat, hogy tényleg lesz új index. A cégnyilvántartás szerint ugyanis alig pár napja, július 31-én hozták létre a Van Másik Korlátolt Felelősségű Társaságot, melynek alapítója Kárpáti Márton, aki az Index.hu munkatársa volt a legutóbbi időkig.

Erről a szép férfiúról van szó:Fotó: Fb

A neve már nem szerepel az impresszumban, vagyis őt már nem kötik a felmondás alatti korlátozások. Az ügyben aktív Kárpáti neve alatt tehát gond nélkül jelenhettek meg a napokban az indexesek új portáljának előkészítésére vonatkozó bejegyzések, melyek egyértelművé tették, hogy "lesz másik".

A Van Másik Kft. bejegyzése azt jelzi, hogy dolgoznak az új portál létrehozásán, és vélhetően ez a cég lesz majd az üzemeltetője a felületnek, vagy valamilyen módon kapcsolódik majd a tartalomgyártáshoz. A cég fő tevékenysége, a világháló-portál szolgáltatás is azt sejteti, hogy e vállalkozás adja majd az üzleti hátterét az új terméknek.

Érdekes egyébként, hogy a cég nevével nem tudnak internetes oldalt indítani az újságírók. A vanmasik.hu domain ugyanis 2018 óta foglalt: az eddigi munkaadójuk, az Index.hu Informatikai Zrt. a domain használója. Ugyanakkor egy magánszemély a napokban jegyeztette be a legyenmasik.hu, leszmasik.hu és a nehallgassunk.hu domaineket, írja a lap.

Korábban írtuk:

- Megvan az ország legújabb közveszélyes fasisztája

- Ajvékstop: a hazugsággépezet ugyanúgy elpusztíthatatlan, mint működtetői - már készül a "másik" Zsindex

- Fiala a legnaivabbak számára sem hagyott kétséget az Index elnökének származása felől

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából