Ugrás a cikkhez
Reklám

A román hatalom által üldözött székelyek emléknapjává nyilváníttatná Wass Albert író születésnapját a Mi Hazánk Mozgalom. Fülöp Erik független országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk politikusa csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: amellett, hogy a parlamentben január 8-a emléknappá nyilvánítását kezdeményezik, azt is javasolni fogják a Fővárosi Közgyűlésnél, hogy Wass Albert legyen Budapest díszpolgára.




Nyilvános bocsánatkérést is várnak Karácsony Gergely főpolgármestertől, amiért egy interjúban nácinak minősítette Wass Albertet - jelezte Fülöp Erik az MTI beszámolója szerint, hozzáfűzve: a Mi Hazánk több millió magyar ember nevében kikéri magának azt a szélsőséges, liberális ámokfutást, amellyel megbélyegzik és üldözik a nemzetszerető hazafiakat.

A politikus kérdésre válaszolva azt mondta: a Mi Hazánk számára elfogadhatatlan, hogy Demszky Gábor díszpolgári címet kapjon, a volt főpolgármester ugyanis az elmúlt évtizedekben annyi kárt okozott Budapestnek és Magyarországnak, ami nem teszi méltóvá erre.

Karácsony közben elnézést kért

Orbán Viktor Wass Albert-idézetével kapcsolatban Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: „tudom, hogy Wass Albert nagyon sokak számára egészen mást jelent, mint nekem. Ez egy nagyon megosztó és megítélésű irodalmi és politikai múlt”.

A főpolgármester hozzátette, „szeretne elnézést kérni azoktól, akiket ezzel akaratlanul megbántott”. Korábban a Mi Hazánk ezt közleményben követelte tőle.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából