Ugrás a cikkhez
Reklám

A Központi Nyomozó Főügyészség választás rendje elleni bűntett miatt emelt vádat a Jobbik országgyűlési képviselője ellen a Kecskeméti Törvényszéken – áll a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

A vádirati szerint Farkas Gergely 2018 márciusában, az országgyűlési választást megelőzően – a Jobbik Bács-Kiskun megyei 5. számú országgyűlési egyéni választókerületben nyilvántartásba vett képviselőjelöltjeként – az LMP nyilvántartásba vett képviselőjelöltjének egy beszélgetés során felajánlotta, hogy ha visszalép a választástól, kifizeti neki a kampányra addig fordított hatszázezer forint költségét.



Farkas Gergely, Mirkóczki Ádám és egy sikeres youtuber (b-j)

Ezen felvetéssel a vádlott a másik képviselőjelöltet passzív választójogának gyakorlásában anyagi juttatás ígéretével törekedett befolyásolni, amely ajánlatot azonban a jelölt visszautasított.



A megkörnyékezett Midi Melánia

Miután az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, az ügyészség Farkas Gergelyt gyanúsítottként hallgatta ki, ő tagadta bűnösségét.

A vádiratban a vádlott terhére rótt közigazgatás rendje elleni bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(HVG)

Kapcsolódó:

- Felfüggesztették a választási csalással gyanúsított jobbikos mentelmi jogát, egy DK-s a "védelmére kelt"

- A legfőbb ügyész választási csalással gyanúsít egy jobbikost, Jakab szerint rendben van pénzt ajánlani a visszalépésért

- A Jobbik kreatív stábjának munkásságából: azon agyalnak, hogyan lehetne lejáratni a mi hazánkosokat

- Hangfelvétel leplezi le a kilépési hullámról folytatott jobbikos hazudozást - "Hát ezt egyikünk sem hiszi el!"

- A Jobbik gyakornoki programjának prostitúciós jellegéről beszélt az egyik alelnökjelölt a kongresszuson

- Volner: Gyöngyösi, Hegedűsné és Farkas is a Jobbikkal fizetteti a kocsiját 8 éve - Sneider szeretőjének jár a millió

- A Jobbik-frakció feloszlatásával zsarolt annak vezetőhelyettese





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából