Ugrás a cikkhez
Reklám

"A székesfehérvári Grosz Bernátot és családját a tulajdonukban álló Fekete Sas Szállóból hurcolták el a vészkorszakban. A meggyilkoltak emlékére helyezik el a város első botlatókövét" - közölte honlapján a Mazsihisz.



Grosz Bernát és családja

A Fekete Sas Társaság kezdeményezésére a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és Gunter Demnig "szobrászművész" Grosz Bernát és felesége, valamint a többi állítólagos székesfehérvári áldozat emlékére hamarosan botlatókövet helyez el a szálló épülete előtt. Mivel közterületről van szó, ehhez Székesfehérvár közgyűlésének hozzájárulása kellett, amit a város idény nyáron meg is adott. Továbbá az önkormányzat kötelezettséget vállalt arra, hogy ha a Fekete Sas Szálló és környezetét a jövőben felújíták, akkor a közgyűlés a beruházás után az emlékjelet visszahelyezi az ingatlan előtti közterületre. (Gratulálunk nekik.)



A Fekete Sas épülete (fotó: erdekesfeharvar.blog.hu)

A Gunter Demnig "szobrászművész" által betonból (és jó pénzért) készített, felső oldalán rézlappal applikált emlékjelet 2019. szeptember 16-án, délután 2 órakor helyezik el csendes ünnepség keretében, majd Váczi Márk vezetésével "városnéző" sétát tartanak Zsinagógától zsinagógáig címmel.



A "művész úr" - több tízezer követ rakott már le, sok millió euró ütötte a markát



Bosszantókövek Debrecenben és Miskolcon




Korábban írtuk:

- Holonyerészkedés magas fokon: remek üzleti lehetőséget jelentenek a bosszantókövek

- Bosszantóköveket hagytak Debrecenben is a magyarok botlatói - országszerte négyezer, de nincs még vége

- Folytatódik a botlatókő-biznisz: idén 95-tel bővül a "holoemlékmű", Miskolc és Nyíregyháza van soron





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából