Ugrás a cikkhez
Reklám

Kőszeghy Csanád Ábelt, a Jobbik helyi önkormányzati frakcióvezetőjét indítja közös polgármesterjelöltként Debrecenben az őszi önkormányzati választáson a Jobbik, a Momentum és az LMP – jelentették be a három párt képviselői kedden a városháza előtt sajtótájékoztatón.

Mándi László, a Momentum debreceni elnöke azt mondta, hogy a jelöltet kilencéves önkormányzati képviselői gyakorlata, frakcióvezetői és pénzügyi bizottsági elnöki munkája teszi alkalmassá, hogy a három párt közös jelöltjeként induljon a városvezetői posztért.

Kőszeghy Csanád Ábel hozzátette: hárompárti szövetségük továbbra is nyitott más pártok, illetve civil szervezetek előtt, ezért a képviselőjelölti listát csak később hozzák nyilvánosságra. Ugyanakkor jelezte: az MSZP-vel és a DK-val "zátonyra futottak" a korábbi tárgyalások, további egyeztetéseknek a két parlamenti párt helyi szervezeteivel "nem látják értelmét".

Frissítés: Feri szomorú lesz: "ki akarják szorítani a baloldali pártokat az együttműködésből"

Debrecenben tovább egyeztet az önkormányzati választásokról a DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Szolidaritás - közölte a DK helyi elnöke kedden az MTI-vel. Varga Zoltán azt mondta, az év eleje óta tartó ellenzéki tárgyalásokon érzékelhető volt, hogy "meghatározott pillanatban cserben hagyják a tárgyalófeleket, és az a céljuk, hogy kiszorítsák a baloldali pártokat az együttműködésből". Elmondása szerint a DK kényszerűen tudomásul vette, hogy a Jobbik nem szeretne együttműködni, inkább "le akar számolni a baloldallal" Debrecenben.

Ők ennek ellenére a választások előtt további egyeztetéseket folytatnak az MSZP-vel, a Párbeszéddel és a Szolidaritás mozgalommal.

Madarasi István, az MSZP debreceni elnöke szerint pártjuk elsődleges célja az volt az ellenzéki egyeztetéseken, hogy elfogadtassa: egyéni körzetekben kell nyerni az önkormányzati választásokon. Mint mondta, teljes ellenzéki összefogással több körzetben is lett volna esély a Fidesz jelöltjének legyőzésére, ezzel szemben szerinte a Jobbik, a Momentum és az LMP néhány listás képviselői helyért lemondott a valódi győzelemről, és az ezt szolgáló összefogásról.

Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Debrecen Egyesület elnöke a napokban sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szervezetük önállóan indul az őszi választáson, minden egyéni körzetben állítanak jelöltet, és lesz saját polgármesterjelöltjük is.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából