Ugrás a cikkhez
Reklám

„Nem lehet a végtelenségig minden hibás pénzügyi döntést az Állami Számvevőszék nyakába varrni” – írta közösségi oldalán a Jobbikból decemberben kilépő Szotyori-Lázár Zoltán egykori pártjának legújabb ügye kapcsán. Vona Gábor keresztfia szerint itt lenne az ideje megtisztítani a pártot a pénzügyi és személyügyi kérdésekben domináló kóklerektől - idézi az erdélyi nemzettestvéreinket gyalázó, a Fideszből csak néhány éve kilépő bukott politikus Fb-bejegyzését az Origó.



Szotyori és Vona

Bár a Gyurcsányékkal való összefogást már tavaly októberben szorgalmazó Szotyori-Lázár Zoltán a Jobbikból történő kilépését követően azt ígérte, többet nem tesz közzé „pártpolitikai témájú posztot” közösségi oldalán, nem váltotta be azt. Szombati bejegyzése nem az első ígéretszegése volt, azonban kétségkívül az eddigi legérdekesebb.

Kritika váratlan helyről

A párt volt politikusa azzal kapcsolatban nyilvánult meg, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) újabb jelentős szankciót, több mint 100 millió forintos büntetést helyezett kilátásba a Jobbikkal szemben. Vona Gábor keresztfia felvezetésként a következőt írta:

Azt gondolom, a Jobbiknál éppen ideje egy alapos szembenézésnek a múlttal, de legfőképpen a jelennel.

Hozzátette, hogy

a pénzügyi és személyügyi kérdések kóklerek kezében vannak a Jobbikban.

Majd ezen a ponton Szotyori-Lázár Zoltán úgy fogalmazott: nem lehet a végtelenségig minden hibás pénzügyi döntést az Állami Számvevőszék nyakába varrni.

Mindezek után levonta a konzekvenciát: itt lenne az ideje megtisztítani a pártot ezektől az elemektől.

Szombaton a Népszava szellőztette meg, hogy az Állami Számvevőszék újra jelentős összegre, több mint 100 millió forintra készül büntetni a Jobbikot. A kormány által kitartott baloldali lap lap úgy tudja, hogy végleges döntés még nincs az ügyben, egyelőre csak a jelentéstervezet létezik, amelyhez a megadott határidőn belül a párt észrevételeket fűzhet.

Az év végével egyébként Schön Péter - ahogy azt portálunk hónapokkal ezelőtt "tűpontosan" jelezte - lemondott a Jobbik gazdasági igazgatói tisztségéről. Lapértesülések szerint a helyére új vezetőt nevezhetnek ki, jelenleg megbízott gazdasági vezetőként Simonné Szigetvári Katalin pótolja őt. Emlékezetes, 2017 decemberében a gazdasági ellenőrző szerv 660 millió forintra büntette meg a Jobbikot a Simicska-féle tiltott pártfinanszírozás miatt.

(Kuruc.info)

Kapcsolódó:

- A Jobbik szerint nem süllyed Atlantisz, csupán tisztulási folyamat zajlik

- Vona: "Aki elpártolt, annak örülünk, hogy elpártolt!"





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából