Ugrás a cikkhez
Reklám

Új gazdasági igazgatót kénytelen kinevezni a Jobbik Schön Péter helyére, aki az elmúlt években felügyelte a párt igen zűrös pénzügyeit. Amint azt a Kuruc.info már októberben előrejelezte, Schön az év végével lemondott posztjáról. A Magyar Idők úgy tudja, a megbízott gazdasági vezető jelenleg Simonné Szigetvári Katalin, a személyi változást pedig múlt héten közölte a pártvezetés a Jobbik még megmaradt tagságával.

A Népszava azt írta, Schön magánéleti okokra hivatkozva mondott le, s távozásának nincs köze az Állami Számvevőszék által kiszabott korábbi büntetéshez, sem a párt anyagi helyzetéhez vagy választási szerepléséhez.

Hát persze. Tavaly decemberben Staudt Gábor, a Jobbik parlamenti képviselője sem azért mondott le, mert feljelentették egy lengyel állam kárára elkövetett két és fél milliárd forintos áfacsalási ügyben, hanem szintén „nyomós magánéleti indokokra” hivatkozva vált meg mandátumától.



Schön Péter

A Magyar Idők úgy értesült: a lemondásnak igenis köze lehet a párt megkérdőjelezhető anyagi ügyeihez, az adóhatóság által elrendelt nyomozáshoz az N1TV-n átfolyatott feketepénzek, valamint a Simicska Lajostól érkező, Szabó Gábor pártigazgatón átmenő, a Jobbik kasszájába befizetett milliók miatt.

Tavaly márciusban egyébként Schön Péter is látható volt azon az Origó által nyilvánosságra hozott fotón, melyen Szabó Gáborral távoznak Simicska Lajos irodájából.



A pártigazgató és Schön Péter távozóban Simicskától, a "Lajos által csomagolt rántott húsos zacskókat" cipelvén

A Népszava úgy tudja, az új gazdasági igazgató Schön Péter egyik közeli munkatársa lesz, az illető nevét a Jobbik később hozza nyilvánosságra. A Schön köreit ismerő volt jobbikosok szerint nem kizárt, hogy Bodor Zoltán töltheti be a posztot - teszi hozzá az MI.

(Kuruc.info)

Kapcsolódó:

- Tanúvallomást tettek Staudt Gábor ellen

- Fővárosi Törvényszék: Vona Gábor a Jobbik elnöke

- Újabb kilépési hullám indult az erkölcsileg vállalhatatlan Jobbikban





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából