Ugrás a cikkhez
Reklám

Szőke Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb szavazatot a vasárnap megtartott időközi polgármester-választáson Tiszavasváriban - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város aljegyzője az MTI-vel.

Ostorháziné Kórik Zsuzsanna elmondta, hogy a voksoláson 4609-en jelentek meg, az érvényes szavazatok száma 4546 volt.

Az önkormányzati testületben képviselőként dolgozó kormánypárti jelöltre 1897-en szavaztak, a négy "független" jelölt közül a város jelenlegi jegyzőjére, a Jobbik és az LMP-s segítők által támogatott Badics Ildikóra 1676, Rozgonyi Attilára 433, a szintén testületi tag Munkácsi Mihályra 361, míg Nácsáné Kalán Eszterre 179 szavazat érkezett - írja az MTI.

Nem mellékes, hogy a harmadik helyen végzett Rozgonyi Attila korábbi polgármestert támogatta a Fidesz is 2010-ben, így vélhetően a Fidesztől vitt el szavazatokat.

A voksolást azért kell megtartani, mert Fülöp Erik jobbikos polgármester április 8-án az országgyűlési választást bár elbukta, listán beült a parlamentbe "éhbérért", ezért összeférhetetlenség miatt kellett lemondania településvezetői tisztségéről.

A Jobbik minden erejét, fizetett budapesti alkalmazottjait is kirendelte ma Tiszavasváriba, hogy mozgósítsák a szavazókat, pl. a parlamenti jogalkotási osztályvezetőjük is beszámolt ottlétéről közösségi oldalán.

További érdekesség, hogy a pártlap már nap közben elkezdett megágyazni az esetleges jobbikos vereség hírének "a Fidesz által voksolásra szállított romák" emlegetésével. Csak hát 2010 óta vezeti a Jobbik Tiszavasvárit, azalatt helyben kezelhették volna a cigánykérdést, de inkább csak barátkoztak a cigányokkal.



Vona Gábor és Zagyva György Gyula tiszavasvári közmunkásokkal - utóbbi mint a helyi közmunkaprogram vezetője (forrás: az expártelnök Fb-oldala; 2016. november 2.)

Vagyis a cigány szavazók megvásárlásának versenyében alulmaradt a Jobbik a Fidesszel szemben; talán nem kellett volna feladni azt a 2014-es programpontot (mely a Jobbik legutóbbi országgyűlési választási programjában már nem is szerepelt), hogy írni-olvasni tudáshoz kössék a választójogot.

Figyelemreméltó továbbá, hogy Fülöp Erik 2014-ben 2602 szavazattal lett polgármester, most az általa is támogatott Badics csak 1676-ot, azaz közel ezer szavazatot veszítettek, pedig ha a Jobbik megtartja régi választóit, akkor cigányszavazatok ide vagy oda, most is nyerhettek volna.

(Kuruc.info)

Korábban írtuk: A Jobbik függetlenjét a régi hívek helyett az LMP, a Fidesz melósát a cigányok tolják Tiszavasváriban

Kapcsolódó:

- "A Jobbik fővárosában" is oszlik a párt - az exelnök szerint a Jobbik ötven százaléka már a Mi Hazánk Mozgalomban focizik

- Már a Jobbik fővárosának nevezett Tiszavasváriban sem állít hivatalos jelöltet a "legerősebb ellenzéki párt"





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából