Ugrás a cikkhez
Reklám

Kilépett a pártból Tiszavasvári Jobbik-szervezetének elnöke, a korábbi országgyűlési képviselőjelölt és alpolgármester Császár József, illetve egyszerre hat tag is a "Jobbik fővárosában". A párt politikájában és működésében csalódott tagok szerint sok a megélhetési politikus a Jobbikban. Azt is sérelmezik, hogy nem indíthattak saját jelöltet a szeptember 16-ai, vasárnapi időközi polgármester-választáson, pedig lett volna jelöltjük a listás országgyűlési képviselővé átigazolt Fülöp Erik helyére.



Vona Gábor tiszavasvári közmunkásokkal (forrás: az expártelnök Fb-oldala; 2016. november 2.)

Császár József már 2010-ben a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjeként 37%-os eredményt ért el. Most a városi televízióban jelentette be kilépését. Elmondása szerint míg korábban egy nap alatt ötven embert tudott mozgósítani Tiszavasváriban a Jobbik, mára jó, ha öt embert tudnak. Nehezményezte, hogy az országos pártközpont kihagyta a döntésekből, megbeszélésekből a Jobbik tiszavasvári szervezetét.

A hatodmagával kilépő elnök szerint a Jobbik országos vezetésében többen úgy nyilatkoztak, hogy nincs szükség tagságra, ezért is döntöttek a párttal való szakítás mellett. Császár József nem tervez tovább politizálni. Arra a kérdésre, hogy nem érzi-e úgy, hogy elsők közt hagyja el a süllyedő hajót, azt felelte, nem érzi így, mert "a Jobbik ötven százaléka már a Mi Hazánk Mozgalomban focizik".

Frissítés: Császár József és a Jobbikból most szintén kilépő dr. Rojkó László is önkormányzati képviselő, így újabb két mandátumot veszített a párt.

Egyúttal kisebbségbe kerültek Tiszavasvári önkormányzatában még akkor is, ha esetleg az általuk és az LMP által is favorizált független jelölt győzne, és utána is velük tartana, akkor is.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából