Ugrás a cikkhez
Reklám

Hatezer éves "barátainkat" a kormánynál jobban ismerők számára talán kevésbé hat a meglepetés erejével, hogy hiábavalóak voltak a milliárdos zsinagógafelújítások, zsidótemető-gondozások és mindenféle holoemlékévek, a Mazsihisz mégis elhanyagoltnak érzi magát a kormány által egyre inkább nyeregbe segített Slomóék mellett. A tegnapi ajándékozási holoszertertást követően a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) nyilatkozatot adott ki a Sorsok Házának ügyében. A neológok persze hogy nem örülnek az ortodoxok "szerencséjének", de azért holokausztozásra mindig jut idő.Heisler András, a Mazsihisz elnöke és Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija egyezteti a taktitkát (kép: Szombat)

Örülünk, hogy a magyar kormány négy év után ismét foglakozik a Sorsok Házával, a magyar holokauszt – a magyar történelem legnagyobb tömeggyilkosságának – kérdésével - kezdi közleményét máris egy, az ellenlábas zsidó szervezet helyett a magyaroknak szánt gyomrossal a neológ őskövület, tisztázva a lényeget a gazdanép felé:

A mindenkori magyar kormányzatnak kötelessége ennek a nemzeti tragédiának az emlékezetét torzítások nélkül fenntartani.

Mint fogalmaznak, a Köves Slomó vezette Egységes Magyar Izraelita Hitközségnek (EMIH) bevonása a legkevésbé sem garantálja, hogy a Sorsok Háza hitelesen, őszintén és felelősen szóljon majd zsidó honfitársaink százezreinek jogfosztásáról és kiirtásáról. Bár az EMIH - teszik hozzá - része a sokszínű magyar zsidóságnak, de semmiképpen sem képviseli azt. "Az eddigi tervekben a MAZSIHISZ (a mai napig nem képesek, vagy nem akarják a magyar helyesírás szabályait betartva írni a saját nevüket - a szerk.) épp erre a hitelességre nem látott megnyugtató garanciákat és ebben a tekintetben a friss bejelentés sem hozott érdemi változást." A Mazsihiszt az is nyugtalanítja, hogy a sajtótájékoztatón elmondottak ugyanazt a koncepciót tartalmazták, amelyet - az egyébként csak zsidókkal háló - Schmidt Mária 2015-ben már közzétett, és amit szerintük sem a hazai, sem a nemzetközi szervezetek nem fogadtak el.

Csak az ő holomúzeumuk a jó holomúzeum

Szerintük a Mazsihisz által fenntartott Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár (Milev) komoly intellektuális háttérrel rendelkezik, évtizedekre visszatekintő, rendszeres együttműködést tart fenn a jeruzsálemi Jad Vasem Intézettel (a Holokauszt Áldozatainak és Hőseinek Izraeli Emlékhatósága) éppen úgy, mint a washingtoni Holokauszt Múzeummal. Ezért persze a saját intézményük a magyar holokauszt kutatásának nemzetközi hírű centruma, az ott felhalmozott iratanyag és tudástőke pedig egyedülálló.

Ez a magyarság érdeke

Szövetségünket nem a tulajdoni viszonyokkal kapcsolatos döntések foglalkoztatják - hazudja a neológ szervezet, hozzátoldva, hogy "változatlanul a történelmi igazsághoz ragaszkodunk, a múlttal való szembenézést tartjuk fontosnak, mert mindez nem csak a magyar zsidóság érdeke, hanem a teljes magyar nemzeti közösségé".

Csalódott a Mazsihisz, a NER-társak nem ezt ígérték

"A hatalomtól független, a magyar zsidó (sic!) hagyományokat őrző szervezetként érdekeltek vagyunk a holokauszt hiteles bemutatásában. Ebben a kormány számíthat közösségünkre" - nyugtatja meg a kételkedőket a közlemény.

"A kormány döntése számunkra csalódást okozott, nem ezt ígérték sem nekünk, sem az izraeli kormánynak"

- szól a baráti figyelmeztetés.

A Sorsok Házától függetlenül pedig egyértelművé kívánják tenni, hogy "sehol a világon nem a kormányok döntik el, ki képviseljen egy vallási közösséget", hanem ők. Bár ez utóbbit már nem írták le a nyilatkozatban.

(Kuruc.info)

Korábban írtuk: Még kétmilliárdot költenek rá, de a budapesti zsidó olimpia évében végre megnyílik a sorstalanok háza - 7,5 milliárdból

A Slomó-féle Chabad-szektáról bővebben:

- A zsidók az "Isten", a nem zsidók lélek nélküli állatok: szolgálnak vagy pusztulnak - ez a Chabad Lubavics

- Hanuka van, faji gőgben ülnek tort a politikuskedvenc paraziták - A Chábád szekta terjeszkedése és jelene

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából