Ugrás a cikkhez
Reklám

Miközben a számozott utcákból kilakoltatott nem fizetők ingyen juthatnak új önkormányzati lakáshoz, addig a rendesen fizető bérlők bérleti díját akár 20 ezer forinttal is megemeli januártól Miskolc fideszes vezetése - hangzott el a miskolci Jobbik sajtótájékoztatóján.

A Jobbik nem tartja elfogadhatónak a városvezetés magyarázatát, miszerint a jelentős emelés része a felelős gazdálkodásnak. Szilágyi Szabolcs, a Jobbik önkormányzati képviselője hétfői tájékoztatóján úgy fogalmazott: felelős ingatlangazdálkodás az lett volna, ha a Fidesz nem hagyja tönkretenni a város ingatlanvagyonának jelentős részét, és nem juttatja a tönkretevőket új lakáshoz. Addig, amíg a városvezetés semmit sem tesz az önkormányzati lakások megóvása érdekében, a tisztességes bérlők lakbérének drasztikus emelése nem más, mint közönséges sarc, ami lassan a lakáshitelek szintjével vetekszik.



Új lakás csak a számozott utcák mintapolgárainak jár

Szilágyi szerint a Fidesz által megszavazott megszorítás a rendkívül alacsony bérszínvonal miatt sokak számára elviselhetetlen terhet fog jelenteni, és valószínű az utolsó csepp lesz ahhoz, hogy még többen hagyják el a várost.

A Jobbik politikusa arra kérte Kriza Ákos polgármestert, gondolja át a lakbéremelés kérdését, és azt is, kikre van szüksége Miskolcnak: azokra a rombolókra, akiknek az önkormányzat ingyen lakást osztogat, vagy azokra az építőkre, akiket a rezsiköltségek emelésével üldöznek el a városból.

(Kuruc.info)

Kapcsolódó:

- Miskolc: nem elég, hogy a cigányterrortól nem hajlandó megvédeni a 77 éves nénit a Fidesz, még utcára is akarták tenni

- Jakab Péter: a cigányság körében véget kell vetni a börtönromantikának

- Gárdafantom helyett ezúttal diósgyőri ultráktól rettegnek a miskolci cigányok





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából