Ugrás a cikkhez
Reklám

Amíg a jobbikos települések ingyen, addig a miskolci Fidesz piaci áron kínál építési telket a csokra jogosult családoknak, hogy az önkormányzat így jusson pluszforrásokhoz.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője szerint sokan azért nem tudják igénybe venni a családi otthonteremtési kedvezményt (csok), mert nem tudják megvásárolni az építési telket. Hozzátette: amíg a jobbikos önkormányzatok ingyenes telekkel igyekeznek támogatni a családokat, addig a miskolci Fidesz családtámogatás helyett pusztán üzletet lát a csokban: az önkormányzat piaci áron, 3 és 23 millió forint közötti összegekért kínál építési telkeket, hogy így jusson pluszbevételhez. „Miskolcon ezentúl a gazdagabbak több telek közül is választhatnak, a szegényebbek számára viszont a csok továbbra is elérhetetlen marad” - fogalmazott Jakab.



Csöbör Katalin viszont nem véletlenül ült egy kedves ismerőse mellé az alsózsolcai cigányviziten

A politikus szerint ismét bebizonyosodott, hogy a Fidesz mást mond, és mást tesz: Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő a napokban még célként fogalmazta meg, hogy minden család saját otthonhoz jusson. Úgy tűnik, csak a tehetősebbekre gondolt, véli Jakab, aki szerint Miskolcnak követnie kéne a jobbikos települések példáját. „Egy olyan városban, ahol évről évre közel kétszer annyian halnak meg, mint ahányan születnek, fontos, hogy a városvezetés támogassa azokat, akik a jelenlegi alacsony fizetések ellenére is hajlandóak Miskolcon három gyermeket vállalni – hangsúlyozta a Jobbik politikusa.

(Kuruc.info)

Kapcsolódó: Kondipark nélkül nincs sikeres cigányintegráció - még az izraeli helytartónak is látnia kellett a sok százmilliós pazarlást





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából