A Párbeszéd Magyarországért társelnöke szerint a költégvetési hiány növelése nélkül már jövőre be lehetne vezetni az alapjövedelmet. Szabó Tímea a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: a gyerekek után 25 ezer forintot, a mostani családi pótlék csaknem dupláját, a felnőtteknek pedig legalább 50 ezer forintot garantálna a párt javaslata.




Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: nemcsak a legszegényebbek jutnak hozzá alapjövedelemhez, koncepciójuk csökkentené a dolgozói szegénységet is.

Javaslatuk a költségvetés 12 százalékát csoportosítaná át, visszaállítanák a többkulcsos adórendszert, és megszüntetnék a fölösleges beruházásokat, egyebek mellett a stadionépítéseket és a Paks II beruházást.

A Fidesz demagógnak tartja az alapjövedelem-javaslatot

Felelőtlennek és demagógnak nevezte a PM javaslatát a Fidesz frakció szóvivője. Halász János szerint ingyen pénz osztogatása helyett célzottan kell segíteni a rászorulóknak.

Amíg a baloldali kormányok elvették a 13. havi fizetést és szétverték az otthonteremtési támogatási rendszert, a jelenlegi kabinet a társadalom döntő többségének nyújt segítséget a családtámogatási -és otthonteremtési kedvezmények bővítésével - hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

(Kossuth Rádió)

Korábban írtuk: Nem elég már a segély az adónkból: egy volt KDNP-s cigány a "legradikálisabb nyomásgyakorlási folyamatokkal" fenyegetőzik, ha fajtársai nem kapnak 100-200 ezres "feltétel nélküli alapjövedelmet"