Ugrás a cikkhez
Reklám

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bács-Kiskun megyei rendőrök egy tiszakécskei ingatlanban egy férfi holttestet találtak 2016. április 30-án az esti órákban. A helyszíni és halottszemle elsődleges adatai alapján idegenkezűség okozta az izraeli sértett halálát.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztály munkatársai a korábban elfogott N. K. 21 éves kocséri és S. E. 19 éves lakiteleki lakosokat emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki, amelynek során a bűncselekmény elkövetését beismerték. A nyomozók kezdeményezték a két férfi előzetes letartóztatásának indítványozását, amelyet a Kecskeméti Járásbíróság 2016. május 2-án elrendelt - olvasható a rendőrség honlapján.

A rendőrség nem nagyon ad információt a meggyilkolt izraeli családjának




A Magyar Rendőrség tegnap az izraeli nagykövetség útján közölte Ofir Gross, a Tiszakécske közelében meggyilkolt izraeli férfi családjával, hogy nemsokkal a holttest megtalálása után letartóztattak a gyilkosság elkövetésével gyanúsított két magyar állampolgárt, ám ennél több információt nem nagyon hajlandó megosztani a hozzátartozókkal. Közben a gyilkosságról beszámoló izraeli portálok kommentelői közül egyesek a magyarság elleni hangulatkeltésre használják fel a tragikus esetet.

Gáli Gross, a Tiszakécske határában meggyilkolt izraeli férfi húga nyilatkozott a Hádásot 2 hírportálnak. Az izraeli nő újdonságként elmondta, hogy bátyja rablógyilkosság áldozata lett Magyarországon. A Magyar Rendőrség egyébként igen kevés információt hajlandó megosztani a meggyilkolt férfi izraeli családtagjaival, nyilatkozta Gáli Gross. (Mi meg csak sejtjük, hogy a nagy titkolózás oka abban az alább olvasható levélben rejlik, amit egyik olvasónk juttatott el hozzánk – J. K.)

A meggyilkolt izraeli férfi holttestét – a húga elmondása szerint – a közeli családtagjai azonosították Magyarországon, ám még nem szállították haza Izraelbe. A nő azt is elmondta, hogy a holttest megtalálásának helyszínén talált tárgyak és jelek alapján tartóztatta le a Magyar Rendőrség N. K. 21 éves kocséri lakost és a tettestársát, egy 19 éves lakiteleki „fiatalt”. Gáli Grosss azt is elmondta a Hádásot 2 hírportálnak, hogy az izraeli Haifa városában élő család utoljára a múlt hét csütörtökén lépett kapcsolatba a bátyjával, aki közölte velük, hogy valószínűleg egy helybeli, tiszakécskei fiatalembernél száll meg.

El-Kudszi – Kuruc.info

Olvasó: belőtt cigányok gyilkolták meg a drogmámoros izraeli férfit

Az idősebb, a 21 éves gyilkos, N. K., alias Németh Károly nemrégen szabadult a börtönből, ahol évekig ült betörésért (más információk szerint rablás miatt volt előzetesben, de kiengedték). Nevelőszülők nevelték fel, miután a biológiai anyja elhagyta, majd prostituáltnak kiment Olaszországba.



Németh Károly korábbi fényképe (fotó: Facebook)

Németh erősen drogfüggő, s a 19 éves lakiteleki tettestársával, illetve az általuk meggyilkolt külföldivel együtt drogmámorban voltak, amikor megtörtént a bűncselekmény.



Ő is Németh Károly (fotó: Facebook)

A gyilkosság előtt a három személy egy Tiszakécskéhez közeli tanyaszerű épületben drogozott, ott, ahol Németh lakott, pontosabban élte erkölcstelen életét.



A rendőrség által közzétett fénykép

Frissítés: Kirablása folyamán az izraeli Ofir Grosst halálra verte az időközben előzetes letartóztatásba helyezett két magyarországi „fiatal”. Az izraeli 'Árúc7 és a Jediot Áháronot héber hírportál magyarországi forrásokra hivatkozva röviddel ezelőtt kitett hírében azt is tudni véli, hogy a két „fiatal” téglákkal ütlegelte halálra a 41 éves izraelit, majd elrabolt tőle egy laptopot, két zsebtelefont és készpénzt.

A gyilkosság idején, a nevezett izraeli portálok szerint Ofir Gross hálózsákjában egy elhagyott ház (Tiszakécske határában – J. K.) udvarán aludt, ahol a „két fiatal” körbefogta, hogy elrabolják tőle a birtokában levő zsebtelefonjait, a laptopját és a nála levő készpénzét. A magyar ügyészség információi szerint a „két fiatal” az udvaron fölkapott egy-egy téglát és azokkal halálra verték, majd a holttestet egy romos épületbe hurcolták, és építkezési hulladékkal betakarták. A „fiatalok” ezután már el is adták a laptopot és az áldozattól elrabolt egyik telefont. Az izraeli másik telefonját, a hálózsákját és a hátizsákját elásták a földbe.

J. K. - Kuruc.info

2. frissítés: az egyik elkövető "cigánynak tűnt"

Az Index riportja, melyből kirajzolódik a tipikus zsidó karikatúrája, aki sokallja egy gombóc fagylalt árát, nem fizet a szállásért, és szárazon hagyja a törülközőt, ugyanakkor ideális Fidesz-mintapolgár, aki meg tud élni húszezerből:

Ápolatlan volt, de egy magyar nő befogadta

Gross Ofir március elején érkezett Magyarországra autóstoppal. Kimerülten, ápolatlanul, egy nagy guruló bőröndre erősített sátorral állt Kecskemét határában egy benzinkútnál. Magyarul egy szót sem tudott, de a városban már volt egy magyar nő, aki várta őt.

Ofir a CouchSurfing nevű közösségi oldalon talált szállást Kecskeméten. Ez egy olyan nemzetközi felület, amelyen keresztül emberek ingyen osztják meg szabad szobájukat – vagy akár csak kanapéjukat – olyanokkal, akik nem szállodákban akarnak aludni egy idegen országban, hanem inkább helyi arcoknál.

"Amikor megláttam a benzinkútnál, az volt az első gondolatom, hogy te jó ég!" – mesélte telefonon a nő (a cikkben Edinának nevezzük, mert kérésére megváltoztattuk a nevét), aki befogadta Ofirt Kecskeméten.

Az izraeli férfi azt mondta Edinának, hogy Németországban tanult orvosi műszerésznek, de otthagyta az egyetemet. Állítása szerint azért jött Magyarországra, mert nagyszülei Keresztúrról származnak, ő is szeretett volna megtanulni magyarul, majd letelepedni valahol a magyar tanyavilágban.

Egy gombóc fagyit sem nyalt el

Edina szerint Ofir ellentmondásos ember benyomását keltette, „mint akivel nem lenne rendben valami”. Tökéletesen beszélt angolul, tájékozottnak és műveltnek tűnt, de zárkózott volt, és nem evett mást, csak különböző magvakat (lencsét, kölest, csicseriborsót) és táplálékkiegészítőket.

"Nem volt barátkozó, se érdeklődő, szinte egész nap behúzott függönnyel ült a szobájában, és azt nézegette az interneten, hogy melyik vitaminból mennyit érdemes bevennie, hogy egészséges legyen" – emlékezett vissza Edina, aki szerint Ofir „súlyosan alultápláltnak tűnt”.

Az izraeli férfi visszahúzódó viselkedése nagyon elütött a többi világutazóétól. „Egy hete volt itt, amikor megszállt nálam pár német turista. Rögtön kérdezték tőle, hogy mit látott Kecskemétből, mire azt felelte, hogy semmit. Ezen eléggé meglepődtek, mert ők már első este be akartak menni a városba. Végül Ofir is jött velünk, de egy gombóc fagyit sem nyalt el, mert túl drágának találta” – mesélte Edina.

Ofirnak volt pénze, de senki sem tudja, hogy mennyi. Életviteléből arra lehet következtetni, hogy nem vetette fel a pénz, vagy nagyon spórolt valamire. Mindenesetre „visszavarrta a cipője leszakadt talpát, és a pénztárcája kiszakadt bélését is”. Edina szerint az érintőképernyős telefonjának is be volt törve a kijelzője, a laptopja pedig olyan régi volt, hogy ilyet ő még nem is látott.

Nem használt szappant, tusfürdőt, a törülközőjét érintetlenül hagyta

Edina szerint Ofirban az is furcsa volt, hogy nem használt szappant, se tusfürdőt, és a törülközőjét is érintetlenül hagyta. Ennek ellenére nem érezte Ofirt vagy a ruháit büdösnek, és azok sem, akik később, Tiszakécskén találkoztak vele.

Ofir vegyszerek iránti irtózása akkor ütközött ki élesen, amikor Edina elmosta a lábost, amiben a magvait főzte: "Két vagy három hete lakhatott nálam, és a lábasnak már sötét lett az alja, úgyhogy elmostam. Másnap Ofir észrevette, és megkérdezte, hogy használtam-e mosogatószert. Mondtam, hogy igen, mire emelt hangon közölte, hogy elrontottam a lábast."

A nő szerint Ofir viselkedése akkor is furcsa volt, amikor kecskeméti tartózkodása alatt meghalt a nagyapja Izraelben. „Kérdezgette tőlem, hogy mit csináljon, én meg mondtam, hogy szerintem azonnal menjen haza. Azt felelte, hogy nem lehet, mert akkor nem jöhetne vissza, de nem mondta meg pontosan, hogy miért nem” – mesélte Edina, aki szerint Ofir naponta beszélt telefonon az apjával, de egy-egy utalásból arra következtetett, hogy nincs jóban az anyjával.

"Milyen jól meg lehet élni Magyarországon 20 ezer forintból"

Ofirnak sok furcsa szokása lehetett, de a házigazdája azt találta vele kapcsolatban a legérthetetlenebbnek, hogy bár sokszor említette, hogy magyarul akar tanulni, mégsem látta, hogy próbálkozott volna. A férfi azon sem igyekezett, hogy keressen magának egy tanyát, ahol letelepedhet, pedig állítólag ez volt a vágya.

„Úgy tűnt, mint aki nagyon jól elvan a lakásomban, még arról is lelkendezett, hogy milyen jól meg lehet élni Magyarországon 20 ezer forintból” – mesélte Edina, aki azután sem kért Ofirtól pénzt, hogy „bőven tovább maradt, mint a couchsurfingesek szoktak”.

Edina közben munkát kapott Budapesten, és jelezte Ofirnak, hogy hamarosan el kell költöznie, mert kiadja a lakását. A férfi állítólag nem keresett másik szállást, se másik kontaktot a CouchSurfingen, „olyan volt, mintha egyáltalán nem érdekelné, hogy mi lesz vele”.

40 napig élősködött

"Negyven napig lakott nálam, majd elvittem Tiszakécskére. Próbáltam egy ismerősömnél elszállásolni, de nem fogadták be, Ofirnak pedig nem tetszett a kemping, mert sokallt 1500 forintot fizetni éjszakánként. Végül azt mondta, tegyem ki a kukoricás mellett, mire mondtam, hogy na, azt azért nem" – így végül Edina a tiszakécskei állomásra vitte Ofirt, aki azt mondta neki, megpróbál eljutni Debrecenbe. Ezután nem találkoztak többet.

Ofir április 15-én érkezett Tiszakécskére, a rendőrségi adatok szerint április 22-én verte halálra két helyi fiatal, akik beismerték tettüket.
A resti népe szerint a férfi sátrat vert a sínek mellett, valahol a kocsma és a vasútállomás között. „Emigránsnak” hitték, de „nem volt vele gond, csak néha bejött vizet kérni, illetve használta a wifit” – mondta a kocsmárosné, akinek csak minden második szavát értettük, mert ottjártunkkor, hétfő délben diszkóhangerővel üvöltött a zenegépből a Nézését meg a járását.

Ofir egyszer az állomás melletti szerszámüzletben is megfordult. „Déltől ötig volt itt, kint töltötte a telefonjait. Mindkettő nagyon rossz állapotban volt, a hátlapjaik befőttes gumikkal voltak rögzítve, különben leestek volna” – mesélte az üzlet egyik dolgozója.

Az állomás környékén többen mondták, hogy Ofir albérletet keresett, amiből nincs sok arrafelé. Szállodába nem akart menni, az a férfi pedig nem akarta befogadni, aki a környék kisebb településeiről Tiszakécskére érkező munkásoknak szokott szobákat kiadni. Mint később kiderült, ő volt az, akinél Edina is próbálkozott. A nevét nem vállaló férfi azt mondta nekünk, hogy Ofirnak tágak voltak a pupillái, azt hitte, hogy drogos, ezért nem fogadta be.

Miközben a helyben ismert férfit kérdezgettük, a mellettünk lévő Oázis presszó teraszán két fiatal nő szintén Ofir tragédiájáról beszélgetett. „Mert ha még Pesten csinálnak ilyet, azt mondom, oké” – hüledezett egyikük, aki még mindig nem akarta elhinni, hogy ilyesmi megtörténhet a nyugodt városukban.

Ofir holttestét a városközponttól néhány perc sétára lévő Arany János utca egyetlen romos épületében találták meg a rendőrök. A roskadozó tákolmány közvetlen szomszédja az óvoda, amellett pedig a tiszakécskei általános iskola épülete áll. A környékbeliek szerint múlt vasárnap reggelig tartott a helyszínelés, de hétfő délután már nyoma sem volt rendőri intézkedésnek, csak gyerekzsivaj szűrődött át a szomszédból.

Az épületet látszólag évek óta csak a penész eszi, de néhány üres cigarettás zacskó és egyéb friss dohánykellék arról tanúskodott, hogy nemrég lakhatott ott valaki. Ottjártunkkor belépett a romba V. László Ferenc, aki úgy emlékezett, hogy az 50-es években még ez a ház volt az óvoda, de hozzátette, hogy 1955-ben agyhártyagyulladással kezelték, ezért nem biztos, hogy pontos, amit mond.

"A romos épülettel szemközti ház kapujában megszólítottunk egy férfit, de néhány pillanat múlva megjelent a felesége, aki gyorsan átvette a szót. A kapuban állva Molnár Istvánné csapzottan megjegyezte férjének és nekünk, hogy "talán minket öltek volna meg, ha nem jön ide ez a migráns" – majd behívott a kertjükbe, ahol férje épp traktort szerelt és pár hete született kiscicák játszottak az árnyékban.

Jámbornak látszó gyerkőc

Molnárné körülbelül három hete lett figyelmes a romos ház körül egy fiatal fiú mozgolódására. „Hát te gyerkőc, mit csinálsz itt?” – kérdezte az egyik később elkövetőtől, N. Károlytól, aki az idős nő szerint malteres ruhában volt, és jámbornak látszott.

A kocséri származású (község Tiszakécskétől 20 kilométerre) N. azt mondta Molnárnénak, hogy ideiglenesen beköltözött az épületbe, mert nem mehet haza. A nő nem engedte be a saját házába, de többször adott neki vizet és tejet, mert megsajnálta. „Jámbornak tűnt, de mondtam neki, nehogy lopjon, mert akkor baj lesz” – mesélte Molnárné.



Fajtajelleges igényesség és tisztaságszeretet: a gyilkosság előtti hetekben itt lakott az egyik elkövető, "N." Károly

A nő szerint a romos épületben lakó fiút időnként látta egy jól öltözött sráccal, de nem volt velük gond. Egyszer megkérdezte tőlük, van-e mit enniük, mire N. azt mondta, hogy persze, ott van a zsebében a szalonna, azzal megy holnap dolgozni az építkezésre.

Molnárné nem tudta, de a helyiek igen, hogy N. azért nem mehet haza Kocséron élő nevelőanyjához, mert nemrég szabadult a börtönből, és nem látták szívesen. Állítólag ő és a lakiteleki másik elkövető „hírhedt” fiatalok Tiszakécskén, de a nő nem ismerte őket, tiszta szívvel segített nekik.

"Egyedül neveltem fel három gyereket. Régen annyira szegények voltunk, hogy az erdőben vártuk a rőzseosztást. Aki ismer, tudja, hogy segítek az elesetteken. Ez a fiú cigánynak tűnt, de ki nézi azt, meg hát az ember a kóbor kutyát is megsajnálja" – mesélte könnyes szemekkel Molnárné, aki még mindig alig hitte el, hogy ilyen durva dolog történt a szomszédjában.

A 40 éves Gross Ofirt a két fiatal téglákkal agyonverte, a pénzét és értéktárgyait elvette, a testét törmelékekkel betakarta. Az elhunyt apja és húga egy hete érkezett Izraelből Magyarországra, nagy erőkkel keresték eltűnt hozzátartozójukat.

3. frissítés: "Irtassék ki a magyarok neve és emléke!" - Cigányok által elkövetett gyilkosság miatt gyalázzák Izraelben a magyart

Az izraeli férfi ellen elkövetett rablógyilkosság az elmúlt órákban több héber nyelvű hírportál vezető híre lett, így az igen olvasott Válláh!Hádásot címűé is. Amint az várható volt, a politika által megfélemlített Magyar Rendőrség béna hallgatása, a tettesek valódi kilétének elkendőzése Izraelben felkorbácsolta a magyarellenes érzelmeket. A témával foglalkozó portálok eddig kitett kommentjei hemzsegnek a magyargyűlölő bejegyzésektől. Olvassunk csak az említett Válláh!Hádásot híportál híréhez írt, az elmúlt percekben kitett egy-két kommentet:

Emléke legyen áldott! Megrendítő. Valakit csak úgy meggyilkolni laptopért és zsebtelefonért. Egyszerűen hihetetlen. S mindez történik egy felvilágosult és haladónak számító európai országban. Hihetetlen. Olyan hiábavaló halál. Kár. Emléke legyen áldott! (Dávid)

Válasz Dávidnak: Ne nevettess már! Magyarország felvilágosult európai ország... (Jánív). A kommentet a szerkesztőség törölte.

A magyarok mindig is antiszemitának számítottak (Dror). A kommentnek csak a címe maradt meg, a többit a szerkesztőség törölte.

Érdekelne, hogy milyen származásúak és vallásúak a gyilkosok. Miért titkolják el azt, hogy a gyilkosok muszlim migránsok? Miért tartják ezt titokban? Az európaiak lassan elmerülnek a vértengerben, emlékezzünk csak a párizsi és a brüsszeli terrorcselekményekre. S ez csak a kezdet. (Valaki)

A nemzedék arca olyan, mint a kutya arca!! Gyilkosság és antiszemitizmus. Európa már kezd fölgyulladni, s a lángok átterjednek minden zugba. (Kipi)

Büntetést! Meg kell bombázni őket! (Jukeld)

A magyarok többsége fasiszta és rasszista nép. (Rámi) A kommentnek itt is csak a címe maradt meg.

Kérdés: Vajon milyen származásúak a gyilkosok? Hadd tippeljek már! (Névtelen)

A magyarországi gyilkosságról. Mindenki számára világos és tudott, hogy a magyarok rossz emberek, antiszemiták és idegengyűlölők. Meg kell őket büntetni, nem pedig turistaként tengernyi dollárt és eurót szórni nekik. Ezt a gyilkosságot ugyan két olyan fiatal követte el, akik a jelek szerint figyelték az áldozat mozgását, és céljuk a meglopása volt, de a gyűlölet is a vérükben lángolt, ezért még a lelkét is ellopták. A nevük is irtassék ki! (Nonis)

Ennek semmi köze az antiszemitizmushoz. A gyilkosok csupán drogfüggő és pénzéhes bűnözők. (Susan Kalir)

Válasz Susan Kalirnak: Nem is tudtam, hogy beavattak a nyomozás részleteibe. Jó, hogy mindig vannak olyan naiv emberek, akik elhiszik, hogy mennyire szeretnek bennünket Magyarországon. Az antiszemitizmus Magyarországon fokozódik. Irtassék ki a magyarok neve és emléke! - írja kommentjében a más portálokon is rendszeresen fel-feltűnő kommentjeiről elhíresült izraeli „magyarimádó”, Náává Álon-Ád.

Magyarországot antiszemita országnak ismerik. Miért veszélyeztetik zsidók az életüket ilyen kalandokkal? Talán nincs elég normális ország a világon, hogy pont ilyen helyen hívják ki maguk ellen a sorsot? (Sos Lévi)

El-Kudszi – Kuruc.info

4. frissítés: "halála előtt rosszat sejtető üzenetet küldött"

Napokon keresztül hívogatta a helyi rendőrkapitányságot annak az izraeli férfinak az apja, akit a múlt hét előtti héten gyilkoltak meg Tiszakécskén - írja a HVG. Úgy tudják, Ofir Gross az apjának küldött utoljára egy rosszat sejtető üzenetet, amely segíthetett volna a nyomozásban is, de ennek tartalmát az apa kérésére nem közlik... Az apa a liberális zsidó lapnak nyilatkozott először, beszélt arról is, hogy amíg a keresés zajlott, naponta elmentek pár méterrel a fia holtteste mellett úgy, hogy nem vették azt észre.

Mint ismeretes, április 30-án, egy romos házban találták meg annak az izraeli férfinak a holttestét, akit előtte egy héten át kerestek Tiszakécskén. A meggyilkolt férfi és családja korábban is állandóan tartották a kapcsolatot egy ingyenes üzenetküldő programon, volt, hogy szinte percenként megírta, épp hol van és mit csinál. Abból a buszmegállóból is többször írt családjának, ahol több éjszakát is eltöltött.

A HVG egyik forrása segített a keresésben a férfi családjának, a cikkhez név nélkül nyilatkozott. A férfi apja április 21-én csütörtökön este 8 órakor kapott utoljára üzenetet a fiától, ami azért különös, mert a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint másnap, április 22-én este gyilkolták meg. Arról, hogy mi történt a köztes 24 órában, vagy már korábban meggyilkolták-e férfit, mint ahogy a közelményben áll, egyelőre nem lehet tudni. Ahogy arról sem, hogy a tettesek hogyan vették rá a férfit arra, hogy a biztonságos buszmegállóból velük menjen az elhagyatott épületbe. A lap úgy tudja, a férfi utolsó üzenete nyugtalanító tartalmú volt, de Ofir apja kérdésükre a nyomozás érdekeire hivatkozva ezt nem erősítette meg.

A forrás szerint a férfi apja rögtön aggódni kezdett, amint az üzenetek nem jöttek, éppen azért, mert előtte szinte állandóan kommunikáltak. Ofirnak egyik testvére is írt egy üzenetet, amelyben arra kérte, menjen haza Izraelbe, és próbálja újratervezni az utazását. Az apa másnap kezdte el hívogatni a magyar rendőrséget, hiszen azt is pontosan tudta, hogy hol járt utoljára a fia, de senki nem tudott neki segíteni. Azt mondta, mindig továbbkapcsolták, de senki nem beszélt angolul, senkivel nem tudott kommunikálni.

Április 23-án, szombaton mégis kiment egy rendőrjárőr a buszmegállóhoz, a tiszakécskei vasúti pályaudvarral szemben, ahol utoljára látták Ofirt, és a rendőrök megkérdeztek több a környéken dolgozó helyit is arról, mikor látták utoljára a férfit. (A lap arra nem ad magyarázatot, mégis hogyan történhetett ez, ha az apa senkivel sem tudott kommunikálni, mert állítása szerint senki sem értett angolul... - a szerk.) A holttestet végül egy héttel később találták meg az Arany János utcai romos épületben, a törmelék alatt. Az apa elbeszélése alapján ez az épület alig 100-200 méterre van onnan, ahonnan a fiáról utoljára hírt kaptak.

Az apa a család több tagjával együtt április 26-án kedden érkezett Magyarországra. Először egyedül, tolmács nélkül, egy fordítóprogrammal próbálták kérdezgetni a helyieket arról, mikor és hol látták utoljára a férfit. Ezután a család ismerősei kérték az itteni zsidó közösség segítségét, közülük többen leutaztak, és együtt kezdték el keresni az izraelit. A helyiek elmondása alapján Ofir a nap nagy részét a pályaudvaron töltötte, mikor lemerült a telefonja, akkor a helyi barkácsboltban töltötte fel. Ott és a kocsmában is már névről ismerték, és ő is szervusszal köszönt mindenkinek, de ennél sokkal többet nem beszélt magyarul. Igaz, angolul is ritkán szólalt meg, de a helyiek szerint mindig mosolygott és udvarias volt, ha emberek között járt.

Az izraeli férfi nem volt se szegény, sem gazdag, de saját start-up cége volt Izraelben, és "programozózseni hírében állt", mégis úgy emlékeztek rá, hogy nem szívesen költött pénzt, állandóan csak halkonzervet evett, valószínűleg hosszabbra tervezte az utazást, és spórolni próbált. Németországban orvosi műszerésznek tanult, korábban évekig ott élt. Azért érkezett Magyarországra, mert a nagyapja Bodrogkeresztúrról származik és mindenképp el akart jutni oda. Ezért is nem értette a családja, hogy miért nem ment tovább Debrecenbe, ahogy tervezte, miért maradt Tiszakécskén. Korábban Kecskeméten lakott egy lány lakásában, amelyet egy ingyenes szálláskereső oldalon talált, de a lap szerint "a korábbi hírekkel ellentétben" csak körülbelül 10 napig volt ott. (Ezek szerint tehát hazudott volna a lány, aki szállást adott neki? - a szerk.)

Aztán a nagykövetség is felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, és a múlt hét második felében már komoly keresés indult, hogy megtalálják a férfit.

Az apa a HVG-től tudta meg, hogy a fia gyilkosságával két fiatal férfit gyanúsítanak, akik nem Tiszakécskéről valók, az ügyészségi közleményről sem tudott. Azt mondta, sem erről, sem a gyilkosság más részleteiről nem kapott eddig felvilágosítást, csak akkor keresték meg, amikor megtalálták a holttestet.

Az apa hétfőn hazautazott Izraelbe, azt mondta, a fia holttestét adminisztratív okok miatt még nem tudják hazaszállítani. Azt mondta, a fiát már nem hozza vissza semmi, de ha van bármi tanulsága ennek az ügynek, akkor az az, hogy ilyen esetben óriási segítség volna, ha a rendőrségen bárki beszélne angolul, és nem keresnék napokig kétségbeesetten a fiút úgy, hogy a holtteste alig pár száz méterre volt tőlük.

5. frissítés: az N1TV is a helyszínen járt:





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából