Ugrás a cikkhez
Reklám

Tarsoly Csaba biztos volt Szijjártó Péter segítségében, mielőtt bejelentették, hogy csődbe mennek. El is ment a külügyminiszterhez, és Szijjártó közvetítésével levelet küldött Orbán Viktornak.



Szijjártó Péter és Tarsoly Csaba tavaly novemberben Moszkvában

Bemegy Szijjártó Péterhez, aki biztosan segíteni fog - a Figyelő szerint ezt mondta Tarsoly Csaba egy válságértekezleten egy nappal azelőtt, hogy először bejelentették a hamis kötvénykibocsátással gyanúsított Quaestor Hrurira Kft. – később valótlannak bizonyult – öncsődjét.

A válságstábot március 8-án, vasárnap tartották, és hétfőn este 10 óra után jelentette be az öncsődöt a sajtónak a Quaestor-cég. A Figyelő szerint a válságstábon ott volt Májer Zsolt, Kárpáti Péter, Varga János, a főkönyvelő és még néhány felsővezető. Tarsoly elmondta, hogy baj van, a sorok rendezéséig öncsődöt jelent, de megoldja a helyzetet, másnap bemegy Szijjártó Péter külügyminiszterhez és levelet ír Orbán Viktornak. Ő pedig biztosan fog segíteni, a miniszterelnökkel ugyan nem valószínű, hogy személyesen tud találkozni - mondta ekkor Tarsoly, de fogalmazzanak meg közösen egy levelet, és Szijjártó Péter biztosan eljuttatja majd azt a címzettnek.

Lehet, hogy a levél eljutott a miniszterelnökhöz, lehet, hogy nem, erről nincsen biztos információ, de másnap már nagy szaladgálás volt a vezetők körében, és a külügyhöz tartozó cég, a Magyar Nemzeti Kereskedőház aznap kivette a pénzét a Quaesortól. A minisztérium társasága 3,8 milliárd forintot tartott állampíprokban a Quaestornál.

(Figyelő - HVG)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából