Ugrás a cikkhez
Reklám

Több mint 12 millió forintot sikkasztott el férjével együttműködve a fideszes Fodor Ibolya egy megyei lapnál, amelynek 1999-ig volt a könyvelője - közölte az RTL Híradó.

A pécsi önkormányzati képviselő tettéről egyik volt kollégája elmondása szerint nagyon sokan tudtak. Balogh Zoltán, a bűncselekmény elkövetése idején a lapnál dolgozó munkatárs az RTL-nek elmondta: Fodor egy éven át elektronikus úton utalt pénzeket akkori férjének, aki egy terjesztési ügynökséget vezetett, a hiányt akkor vették észre, amikor Fodor felmondott.



A sikkasztásért elítélt Fodor Ibolya átveszi képviselői megbízatását

A fideszes politikus az RTL híradójának azt állította, hogy őt csak számviteli fegyelem megsértéséért bocsátották próbára, és rágalomnak nevezte, hogy sikkasztáson kapták. Azonban a televízió a Pécsi Törvényszéktől megkapta a nő ellen 2003-ben született ítéletet, amelyből kiderül, hogy Fodort másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztásban bűnsegédként bűnösnek találták. Férje két év letöltendő börtönt kapott.

A pécsi önkormányzati képviselő azután lett országosan ismert, hogy pár hete lehazaárulózta a kormányellenes tüntetőket a Facebook-oldalán, amire reagálva a kommentelők keményen kiosztották.

(Hír24 nyomán)

Frissítés: Pécsi Jobbik: Fodor Ibolyának le kell mondania a mandátumáról!

Ha a sajtóban megjelent hír igaz, miszerint Fodor Ibolyát, pécsi fideszes önkormányzati képviselőt 12 és fél millió forintos sikkasztás vádjával jogerősen másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, akkor a felszólítjuk a Fideszt, hogy haladéktalanul mondassa le képviselőjét! - olvasható Gyimesi Gábor, a Jobbik pécsi önkormányzati képviselőjének közleményében.




Érthetetlen számunkra - vélekedik Gyimesi -, hogy a Fidesz hogyan engedhetett egy olyan embert közpénzek közelébe, akit jogerősen sikkasztásért egyszer már elítéltek. A jobbikos képviselő szerint a Fodor Ibolya által vezetett egyesületnek juttatott „civil pénzeket” is szükséges tüzetesen átvizsgálni. A Jobbik szerint egy sikkasztásért elítélt képviselő (aki láthatóan nem mond igazat a saját ügyéről) nem juthat a pécsi adófizetők pénzének a közelébe, ezért ha a Fidesz nem mondatja le Fodor Ibolyát, akkor elvárják, hogy ezek után önként adja vissza a mandátumát.

A Jobbik mindig is a leghatározottabban fellépett a politikusbűnözők ellen. Éppen az ilyen esetek miatt tartják fontosnak a képviselők visszahívhatóságának gyakorlatát, illetve dupláznák meg a képviselők által elkövetett bűncselekmények büntetési tételét.

(Kuruc.info)



Friss hírek az elmúlt 24 órából