Ugrás a cikkhez
Reklám

Teljes, öt évre visszamenőleges átvilágítást tervez a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamaránál Szekér Judit miniszteri biztos, aki pénteken kezdte meg működését a köztestületnél - írta a Magyar Nemzet.




A lap pénteki számában a szakember elmondta: széles jogkörrel rendelkezik, a kamara vezetése nem hozhat majd döntéseket a hozzájárulása nélkül. Szavai szerint egy komoly összeférhetetlenségi vizsgálatot is elvégeznek majd, mert látják a cégadatokból, hogy a végrehajtók és a kamara tisztségviselői is vezetői, illetve tulajdonosai gazdasági társaságoknak, ami összeférhetetlenségi ok.

Arról is beszámolt, hogy munkájának segítésére10-12 fős csapatot állít össze az Igazságügyi Minisztérium jogászokból, gazdasági és informatikai szakemberekből. A biztos hangsúlyozta: szemléletváltásra van szükség a közbizalom helyreállításához az adósságbehajtás területén.

Évek óta...

Mint ismert, a Jobbik évek óta sürgeti a végrehajtói szakma rendbetételét.

A párt állami kézbe venné a végrehajtások rendszerét, mert arra profitorientált vállalkozások épültek rá: szerintük óriási pénzeket szakítanak, miközben nagyon súlyos visszaélések történnek. Ezért a Jobbik szerint a bírósági végrehajtás közfeladat, ami nem engedhető át profitorientált vállalkozásoknak, így az egész végrehajtás folyamatából száműznik kell ezeket.

(A Fideszt ismerve persze azon sem lepődnénk meg, ha csupán látszatintézkedésről vagy a bevételi források haveri körben való újraelosztásáról van szó. Miután - többek között portálunk tényfeltáró anyagainak hála - kínos lett nekik ez a levitézlett galeri - a szerk.)

(alfahir.hu)

Frissítés: Válságkezelés Császti módra, letéti számlákat lopná el végkielégítésként a gyilkos maffiózó

Tetszik, nem tetszik új fejezet kezdődik a magyar - minden szempontból sajátos - végrehajtás nagy könyvében. Hogy mi van a lapokra írva? Nem tudni - egyelőre. Az biztos, hogy az előttünk folyó történelem nem tetszik a végrehajtók első embereként ismert, embertelen - és persze törvénytelen - eljárásairól ismert "gyilkos" Császti Ferencnek, aki már két évtizede szívja a magyarok vérét, lealjasította, lejáratta a szakmát, már ha ezt annak lehet nevezni. Uralma alatt törvényes látszatot sikerült adni a szabad rablásnak, korrupt politikusok, hivatalnokok segítségével hihetetlen vagyonokat tömött a saját zsebébe úgy, hogy Isten igazából hozzá sem lehetett nyúlni ez idáig. De ennek vége, amit talán a rablóvezér is kezd észre venni. Nyilvánvalóvá vált, hogy a tetszik-nem tetszikből neki a nem tetszik jutott. Hol rontotta el? Biztosat nem tudni, talán a Gyurcsánnak írt esdeklő levele és az utána tapasztalt mozgásai a trampli Lamperth Mónika férjével adnak némi útmutatást. Ezek szerint olyan mélyen épült be uralmuk alatt a szocialisták valagába, hogy azt az új diktátor nem nézhette tétlenül, és egy miniszteri biztos személyében selyemzsinórt küldött a gyilkosnak és pribékjeinek.

Azt tudni kell, hogy mostanában egymást érik az elnökségi ülésnek csúfolt bandázások a kamara vezetése élén, aminek nagyjából a teljes elnökség az állandó szereplője, nem enged közel magához senkit a maffia vezetése. Valaki most mégis megtörte az omertát, vagyis a hallgatás törvényét. Egyelőre beszélni nem akar, de felvette az egyik ilyen beszélgetést, ami rendkívül szövevényes úton eljutott a portálunkhoz is. Ezen a beszélgetésen a lassan megtörni látszó Császti azon tanakodik, hogy küzd a barátból ellenséggé vált minisztériummal még egy darabig, amit persze úgy állít be, mintha az mindenkinek érdeke volna, majd ha már tényleg nincs tovább (értsd: már végképp nincsen kit lefizetni), kiüríti a letéti számláit, bepakolja a pénzt egy kofferba, és távozik. Ez annyit jelent, hogy apránként lehívogatja az adósok által befizetett pénzeket a hivatali számlájáról, és jól ellopja azokat apránként. Ez szerény számításaink szerint kb. 3 millárd forintot tesz ki így hirtelen. Tiszta jackpot.

Sajnos a kamara vezetője, aki bábjának, Schmidt Zoltánnak csak látszólag adta át a kormányrudat, egyszerűen gondolkodik. Ha legálisan nem tudom a pénzed megszerezni, akkor majd ellopom. Csak azért is!

(Folytatjuk)

(Kuruc.info)



Friss hírek az elmúlt 24 órából