Ugrás a cikkhez
Reklám

Hatalmas a rendőri készültség Budapest belvárosában a hamarosan kezdődő köcsögmenet miatt. A gyülekező 15 órakor kezdődött el.Jó példát állítanak a gyerekek elé

A Készenléti Rendőrség egyenruhásai és lovasrendőrök leptél el a Városligetet a Műcsarnok mögött – észlelte a hvg.hu egyik tudósítója a nagy készültséget a Hősök tere felé tartva. A gyülekező hely az Andrássy út - Dózsa György út sarkánál van, ahová kettős kordonon keresztül lehet csak bejutni. Az erkölcstelen menet végig kordonok között fog haladni, az előző évekhez hasonlóan hermetikusan elzárják a "haladó szelleműeket", hogy a normalitás mellett tüntetőkkel véletlenül se találkozzanak.

A "rendőrség" korábban közölte, "mindent megtesz" annak érdekében, hogy a Budapest Pride felvonulás, illetve az eddig bejelentett és tudomásul vett további hat rendezvény valamennyi résztvevője gyülekezési jogának gyakorlását biztosítsa úgy, hogy térben egymástól elkülöníti őket.

Jelentős forgalomkorlátozások léptek életbe a fővárosban a felvonulás miatt, a lezárások a közúti és a közösségi közlekedést, valamint a gyalogosforgalmat is érintik. A rendezvény idején lezárják az Andrássy utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Alkotmány utcát is.

Mindezt megerősítette az Alfahír tudósítója is, elmondása szerint még a környező mellékutcák is le vannak zárva. Becslése szerint eddig 5-600-an gyűltek össze. Közben egy hosszú nevű szervezet marxista szórólapokat oszt, mert elegük van a kapitalizmusból.

Akinek van hozzá gusztusa, ide kattintva betekinthet az erkölcsrombolás élő közvetítésébe.

Az Origó tudósítója egy leszbikusságával nyíltan kérkedő osztrák európai parlamenti képviselővel is összefutott. Ulrike Lunacek már több európai Pride-on részt vett, és azt panaszolta, hogy például a bécsi és budapesti felvonulás között az a legnagyobb különbség, hogy Ausztriában a kormány és a városvezetés is támogatja a rendezvényt, míg itt Magyarországon szerinte a szervezőknek meg kell küzdeni a vezetők ellenérzéseivel, ami nagyon meglepte.Ulrike Lunacek sajátjai között egy 2006-os bécsi buziparádén

Frissítés: Elindult a menet - több ezer szerencsétlen gyalázza az isteni rendet

Nem sokkal négy óra előtt felsorakoztak a kamionok az Andrássy úton. Mindegyik kamionról dübörög valami zenének csúfolt zaj, amire lelkesen vonaglik a több ezresre (a HVG tudósítója szerint mintegy 8 ezresre) duzzadt tömeg. Sokan táblákkal érkeztek, amelyeken az a város szerepel, ahonnan jöttek, például Szeged vagy Debrecen. Egyikük azt mondta, hogy ezzel is jelezni akarják, hogy nem csak a fővárosban lehet "melegnek" lenni.

Az Andrássy út szélén is sorakoznak a rendőrautók, és rendőrsorfal veszi körbe a felvonulókat. Van, aki három zászlóval érkezett: szivárvány, magyar és izraeli - jelentette az Origó tudósítója, aki azt is észrevette, hogy a Melegfront kamionján egy olyan bábupár van, ahol az egyik bábu fideszes, míg a másik KDNP-s.

Nagyjából húsz perces késéssel indult el a menet, amely körülbelül a Hősök terétől a Kodály köröndig tart.

A politikusok közül a DK-s Molnár Csaba és Szabó Zoltán van az Andrássy úton, az MSZP-t pedig a párt újonnan alakult LMBTQ-munkacsoportja képviseli. Török Zsolt szóvivő, Simon Gábor elnökhelyettes, valamint Józsa István frakcióvezető-helyettes vonul a Pride-on. Simon Gábor azt mondta az Origó tudósítójának, hogy az MSZP a munkacsoport létrehozásával is jelezni szeretné, hogy fontosnak tartja a kérdést. A tömegben több hatalmas PM-es zászlót is fel lehet fedezni. A pártot Szabó Tímea társelnök képviseli.

A buzi- és cigányvédő, antimagyar Amnesty International előre bejelentette, hogy a szervezet munkatársai az eseményen figyelemmel kísérik a rendőrség munkáját, így vizsgálják azt is, hogy a jogszabályoknak megfelelően járnak-e el és valóban "megfelelő védelmet nyújtanak-e" a felvonulás résztvevőinek. Közleményükben azt írták: bíznak benne, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a hatóság idén is példásan látja el feladatát. Múlt évben a felvonulással kapcsolatban keletkezett költség 62 millió 264 ezer forint volt.

Fél öt körül a menet a Kodály köröndhöz ért, ahol néhány száz ellentüntető fogadta őket, nem túl kedves szavakkal. Sok a rendőr és a kordon, nagy a távolság is, atrocitásra vélhetően nem kerül sor.

Az ellentüntetők a mellékutcákban kísérik végig a menetet, közben skandálják, hogy "Mocskos buzik!".Haladó szellem, másság, tolerancia, modernizmus, demokráciaAz anarchista csőcselék is megtalálta a helyétA DK-s különítmény mutat példát européer magatartásból

2. frissítés: A felvonulók zavartalanul vonaglottak át az Andrássy út-Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésénél

Öt óra körül a menet már az Oktogonnál tartott. Itt a felvonulók színes lufikat eresztettek szélnek. Ezekre üzeneteket írtak azoknak a sorstársaiknak, akik nem jöttek el a fajtalankodásra. A kordonok mögött álló, körülbelül száz (Origó információ) ellentüntető még hangosabban kezdett kiabálni, és olyanokat skandáltak, hogy "Magyarország nem toleráns!” vagy "El lehet innen menni deviánsok!”.

Az Oktogont elhagyván, a Bajcsy-Zsilinszky úton, rendőrkordonok mögött kb. száz gárdista várta a szabadelvűeket. Az Andrássy út mellékutcáiból szintén kordonok mögül kiabáltak néhányan, de különösebb atrocitás nem volt. A szervezők szerint nyolcezren vannak, az utóbbi években közel ennyien se voltak.

A szodomitákat rendőrségi kisbuszok takarták a gárdisták elől, minden gond nélkül haladtak el az Andrássy út-Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésénél.

A rendőrök óriási erőkkel biztosítják a rendezvényt, az Alfahír tudósítója úgy értesült, hogy még a polgárőrségtől is kértek plusz 150 embert.Egy felelős szülő mutat példát gyermekének

"Emma vagyok"A hazafiak kedves szavakkal várták a köcsögöket a kereszteződésekben

3. frissítés: A buziőrség mindent megtesz: több utcányira lezárják az Olimpia parkot - megérkeztek a felvilágosultak

A menet az Olimpia parkba ért, amelyet hermetikusan kordonok zárnak körül. Mégsem lesz állatkert jellege a dolognak, a kordon mögül senki nem bámulhatja a Pride résztvevőit, mert a rendőrségi zárás egy-két utcányira van a helyszíntől. Viszont aki szimpatizáns, utólag már nem csatlakozhat, mert a kordonon senkit nem engednek át. Csak azok lehetnek itt, akik a menettel együtt vonultak - írja a Zsindex.Aki nem fogadja el őket, az náci!Náciból pedig kevesebbet szeretne az öntudatos hölgyEz mi?Nem az ő hibájuk, a szüleik bűneAz önkritika is valami fasiszta szokás lehet...

4. frissítés: A becslések szerint 10 ezer deviáns köphette képen büntetlenül a normalitást

A Bajtársiasság Napját követően 50-60 (MTI-becslés) gárdista átöltözött fekete ruhába és felvonulás útvonalát lezáró kordonokhoz vonult. A kordon túloldalán a rendőrök sorfala mögé rendőrségi kisbuszok álltak, újabb sorfalat állítva. A tömegben felbukkant két zsidó férfi, akiket többen szidalmazni kezdtek, amiért provokálják a tömeget, majd egy tucat rendpárti utánuk indult a Károly körút irányába, de a két zsidót körülvette szintén egy tucat "rendőr", így az ellentüntetők visszatértek a kordonhoz.
A Budapest Pride útvonalát a rendőrség biztosította, a környéket mindkét oldalon egy-egy utcányi mélységben kordonokkal zárták le. A menetet szinte végig követő ellentüntetők először a Vörösmarty utcánál tűntek fel nagyobb számban, ahol egy "Magyarország nem toleráns, el lehet innen menni deviánsok" feliratú transzparenst emeltek fel, miközben azt kiabálták, hogy "mocskos buzik".
Az Oktogonhoz érve a felvonulás részvevői szivárványszínű lufikat engedtek a magasba. Itt még több ellentüntető "a hálószoba titkai nem tartoznak a nyilvánosságra" feliratú transzparenssel és "sértő megjegyzéseket" skandálva fogadta őket.
Az ellentüntetők a Bank utcánál ismét szidalmazták a deviánsokat, majd továbbhaladtak, több rendőr követte őket. Mivel az ellentüntetők a lezárt Kossuth téren nem tudtak átmenni, ezért visszafordultak és a Szabadság téren át kisétáltak a Bajcsy Zsilinszky útra, ahol a rendőri sorfal akadályozta őket, így a Nyugati tér irányába mentek tovább.
A vonaglás szervezői az ellentüntetők akciójára reagálva, hangosbeszélőn köszönték meg a "rendőrségnek", hogy biztosítják a területet, amivel lehetővé teszik a nyugodt "ünneplést".

Az Olimpia parkban, ahol több civil szervezet is sátrakat állított fel, a tervek szerint pikniket tartanak, illetve itt hangzanak el a felszólalások is. A felvonulásról érkező tömeg megtöltötte az Olimpia parkot.
Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói több politikust is láttak a rendezvényen. A tömegben vonult például Simon Gábor, az MSZP alelnöke; Török Zsolt, az MSZP szóvivője; Józsa István MSZP-s képviselő; Ungár Klára, a Szabad Emberek Magyarországért Liberális Párt (SZEMA) alapítója; Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke; Somfai Ágnes, a PM fővárosi politikusa. A Demokratikus Koalíció (DK) sajtósa, az MTI-nek azt mondta: a rendezvényen Bauer Tamás, Niedermüller Péter és Molnár Csaba alelnökök képviselik a pártot.

A rendőrség honlapján azt írta: a rendezvénnyel összefüggésben egy 51 éves külföldi állampolgárt állítottak elő garázdaság elkövetése miatt.

5. frissítés: A ketrecbe zárt vonaglás vs. százezrek a Pride-on

A felvételen is jól látható, hogy a hermetikusan elzárt Andrássy úton erkölcstelenkedők csak önmaguknak és a médiának vonulgatnak. Az elsődleges cél a provokáció.

(Hiába töröltették a YouTube-ról, újra látható!)

Talán nem volt nehéz észrevenni, hogy minden liberális médium az egekig magasztalta az idei aberrált felvonulást is, azt emlegetve, hogy vidám, mókás, szép, sütött a nap - jövőre menjünk el mi is... - és "rengetegen" részt vettek rajta.

A Borsonline nevű bulvárlap odáig vitte buzgóságában, hogy egyenesen több százezer résztvevőről számolt be.
(HVG - Alfahír - Origó - Index - MTI - Kuruc.info)

Kapcsolódó:

- Túl a barátságon: a vörös gazemberek természetesen a repedtseggűek mögé állnak

- A buzijogokhoz alacsonyítják a székely autonómia ügyét a libsi provokátorok

- Tiltakozó normalitáspártiak vonulnak a vonagló buzikkal párthuzamosan szombaton

- A buziőrség biztatja a ratyikat: a szombati erkölcsrombolást a megfelelő erőkkel és eszközökkel biztosítják

- A Jobbik egyszerűen betiltaná a buzifelvonulásokat

- A kanadai nagykövet reméli, hogy a "szélsőséges nézeteket vallók" nem zavarják meg az "önkifejező" köcsögöket

- Liberalizmusfertőzött országok nagykövetségei mondanák meg nekünk, hogyan kell viszonyulnunk a vonagló buzikhoz

ReklámFriss hírek az elmúlt 24 órából