Ugrás a cikkhez

A rendőrség a Budapest Pride rendezvényt a megfelelő erőkkel és eszközökkel biztosítja - közölte az MTI érdeklődésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken.

A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a Budapest Pride felvonulás, illetve az eddig bejelentett és tudomásul vett további hat rendezvény valamennyi résztvevője gyülekezési jogának gyakorlását biztosítsa úgy, hogy térben egymástól elkülöníti őket.

A szóvivő emlékeztetett: a rendőrség 2012-ben is lényeges rendbontás nélkül biztosította a felvonulást, amelynek rendőrségi kezelése az alapvető jogok biztosának is megelégedésére szolgált.

Az Amnesty International pénteken tudatta az MTI-vel, hogy a szervezet munkatársai az eseményen figyelemmel kísérik a rendőrség munkáját, így vizsgálják azt is, hogy a jogszabályoknak megfelelően járnak-e el és valóban megfelelő védelmet nyújtanak-e a felvonulás résztvevőinek. Közleményükben azt írták: bíznak benne, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a hatóság idén is példásan látja el feladatát.

Múlt évben a felvonulással kapcsolatban keletkezett költség 62 millió 264 ezer forint volt.

A 18. köcsög, leszbikus, biszexuális, transznemű és mindenféle génhulladék Budapest Pride fesztiválja a budapesti Toldi moziban kezdődött vasárnap este, a vonaglást szombaton tartják.

(MTI nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából