A nemzeti ellenzék pártja szerint a Pest megyei városban szilveszter éjjelén történt késelés tulajdonképpen egy lincselési kísérlet volt, ami a cigányterror legtipikusabb és legaljasabb esete.

Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő bejelentette: a Jobbik a közeljövőben demonstrációt szervez Szigethalomra, hogy megmutassák: a magyar társadalom nem fél és a párt fellép a cigánybűnözés ellen.

A jobbikos politikus szerint felháborító volt a rendőri intézkedés a szilveszteri esetnél, hiszen az egyik áldozatot már akkor késelték meg, amikor egy rendőr már a helyszínen tartózkodott, aki azonban a magyar áldozatokat vegzálta a cigánybűnözők helyett és csak "hosszas győzködés után hívott erősítést".

Mirkóczki Ádám szerint az is a magyar igazságszolgáltatást minősíti, hogy a 40 támadóból mindössze egyet állított elő a rendőrség. Hangsúlyozta: a 2006-os zavargások idején Budapesten több tucat olyan embert állítottak elő, akik esetében az eljárás során a "pszichikai bűnsegédlet" elkövetését rótták fel. A Jobbik szerint a 40 fős cigány társaság minden tagjára is minimum igaz lenne akkor ez a tényállás.

Mirkóczki Ádám leszögezte: ehhez hasonló esetek százával, sőt ezrével történnek Magyarországon, azonban az esetek többségében a megtámadott magyarok kihátrálnak a konfliktusból. Mikor viszont élsportolókkal történik ilyen, akik fel mernek lépni a cigánybűnözők ellen, akkor a támadók részéről előkerülnek a kések. A Jobbik szerint a mostani eset nagyon hasonlít a Marian Cozma veszprémi kézilabdázó halálához vezető 2009-es esethez.

A szilveszter éjjelén egy szigethalmi szórakozóhelyen kitört verekedésben két embert szúrtak meg. Az egyik áldozat a szigetszentmiklósi sportklub, a Sziget SC 19 éves birkózója, a másik pedig az MTK 17 éves ökölvívója. A birkózó életveszélyes állapotban van, a 17 éves ökölvívó 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az egyik támadót, a szintén 17 éves Jónás János helyi lakost már január elsején gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, a másik támadót jelenleg is keresi a rendőrség.

Mirkóczki Ádám pénteken kiemelte: ehhez az esethez az vezetett, hogy a "cigányság esetében 22 éve a jogokat a kötelességek elé helyezték". Hozzátette: 2012-ben több mint 20 százalékkal több gyilkosság történt Magyarországon, mint 2011-ben, vagyis a kormány intézkedései a három csapás, vagy a szigorúbb Btk. bevezetésével nem hoztak eredményt.

A jobbikos politikus úgy fogalmazott, "igenis van rasszizmus ma Magyarországon, méghozzá a magyarok elleni rasszizmus a cigánybűnözők részéről". Éppen ezért a Jobbik egy új, még radikálisabb, még szigorúbb rendvédelmi koncepciót dolgoz ki, amelynek része lesz egy a cigánybűnözéssel foglalkozó speciális rendőri egység létrehozása, továbbá a cigány-magyar együttélést vizsgáló eseti parlamenti bizottság felállítása is - tette hozzá.

(MTI nyomán)

1. frissítés: Mosolyogva érkezett a bíróságra Jónás János, a késelő cigány

2. frissítés: Vona Gábor Facebook-bejegyzése: Véleményem a szigethalmi cigánybűnözők késeléséről

Mostanra biztosan mindenki tudja, mi történt, így azt itt nem fogom részletezni. De egy biztos, az eset kísértetiesen hasonlít Marian Cozma tragikus meggyilkolására. Persze lehet azt mondani, hogy itt nem halt meg senki, de felteszem a kérdést: ez minek köszönhető? Ugye nem hiszi senki, hogy annak a két aljadéknak, akik késeltek? Ha rajtuk múlik, ezek öltek volna. 17 évesen?...

Szerencse – ha egyáltalán ilyet lehet mondani –, hogy kemény kötésű fiatalok az áldozatok, akik küzdősportokat űznek, talán ez mentette meg őket. Ha nem élsportolókról van szó, hanem átlagos fiatalokról, könnyen elképzelhető, hogy most két embert is gyászolnánk. Szóval mindenki jól teszi, ha erre az egészre úgy tekint, mint isteni szerencsére, hogy itt és most nem lett újabb halálos áldozat.

Azt hiszem, ez az eset ismét felhívta a figyelmet, hogy a cigánykérdés egy elszabadult hajóágyú. 22 éve nem hajlandó egyetlen kormány sem szembenézni azzal, hogy itt valamit nagyon elrontottak, amikor a jogokat a kötelességek elé sorolták. 22 éve nem hajlandó senki felfogni, hogy ez így nem mehet tovább, és radikális, kemény intézkedések kellenek. Amit a hírekből tudni lehet, felháborító volt a rendőri intézkedés is. Itt szeretném elmondani nem először már, hogy ez nem a kisrendőrök bűne, hanem a politikai vezetésé, amely asszisztál ahhoz, hogy a rendőrök az állásukkal játszanak, ha egy cigány ellen határozottan intézkednek. Akkor aztán jön mindenféle hazai és nemzetközi jogvédő szervezet, szerencsétlen meghurcolt cigányokról kezd el harsogni a sajtó, a rendőr meg elveszíti a kenyérkeresetét.

Tipikus az is, hogy miután a cigánybűnözők elkövetik, amit elkövetnek, a családjuk még életveszélyesen meg is fenyegeti a sértettet és családját. Mivel a rendőrségnek pedig - ahogy azt fentebb írtam - szinte kötelező a cigányokat védeni, így melyik család az, amelyik nem riad meg az ilyen fenyegetéstől. Ilyenkor hol vannak a jogvédők?

A szilveszteri eset újabb figyelmeztető jel volt. Ez így tovább nem mehet! A Jobbik a közeljövőben demonstrációt fog szervezni Szigethalmon, hogy megmutassuk: nem félünk a cigányterrortól és azt is: ez a mi hazánk, a magyaroké, aminek érvényt is fogunk szerezni.

Vona Gábor - Facebook

Előzmények: Tömegverekedés Szigethalmon - sportolókat késeltek a cigányok

A tüntetés plakátja:




Kapcsolódó:

- Szégyellje magát mindenki, aki cigányozik! - ennyi Deutsch Tompika mondanivalója saját sportolójuk megszurkálásáról

- A gyerekcsínyek országa lettünk