Néha - akaratukon kívül - a zsindexesek a zsidóságról igencsak dehonesztáló, bár a magunkfajták számára közismert tényeket közölnek. Így történt csütörtökön is az alábbi, korabeli újságcikkeket szemléző írásukban, melyből kiderül, hogy 1914-ben a lánykereskedők, a lányokat Nyugaton futtató stricik stb. túlnyomó többsége zsidó volt. A két védett faj territóriuma ez (is) – ebben is hasonlítanak egymásra, bár napjainkra a cigó "kultúra" forradalmi fejlődése lassan elvitathatja a száz évvel ezelőtti monopóliumot a kiválasztottaktól.

Esti Ujság, 1914, junius 5.

Magyar lélekkufárok berlini fogságban

Berlin: Az itteni rendőrség, amely egy idő óta nagy energiával üldözi a leánykereskedőket, a minap egész sereg ilyen lelketlen kufárt kerített kézre, akiknek legnagyobb része, sajnos, magyarországi ember.

Némileg vigasztaló, hogy tulnyomó többségük Galíciából Máramarosba és Ungba bevándorolt züllött alak.

A mult héten letartóztatottak között van Grosz Herman kereskedő és Aubert Sándor magánhivatalnok. Grosz dusgazdag magyar földbirtokosként szerepelt Berlin éjszakai életében, Aubert pedig a „titkárja” volt.

A könnyenhívő büffés és ruhatáros leányok, akikkel a „titkár úr” érintkezésbe lépett, rábeszélő tehetségének hatása alatt, egy fényes jövő reményében elutaztak Brazíliába és Argentínába, ahol állítólag elárusítónői, táncosnői és hasonló állások várakoztak rájuk. Auberték kivetették a hálójukat nevelőnőkre és a nagy berlini áruházakban dolgozó elárusítónőkre is. A vizsgálat szerint ötvenkét leányt sikerült eltüntetniök.

Bűnös üzelmük ugy derült ki, hogy az egyik leánynak sikerült Brazíliából visszajönnie.

A leány, rongyosan, éhesen, pénz nélkül érkezett haza. A rendőrségen iszonyatos dolgokat mondott el annak az éjjeli mulatónak az életéből, ahová Brazíliában került és ahol a gyilkosságok napirenden voltak. Elmondta azt is, hogy a leánykereskedők ötszáz márkát kaptak egy-egy leányért.



(Fotó: Hulton Archive)

Kapcsolódó:

- A zsidók mint más fajok megsemmisítői, rabszolga- és leánykereskedői - lapszemle 1944-ből

- A globalizáció hajnalán: a kora újkori gyarmatosítás és rabszolgatartás – a zsidó eredeti tőkefelhalmozás (II. rész)

- Népszabadság (!): a rabszolga-kereskedők mind romák - kicenzúrázták az őszinte cikküket