Ezen a hétvégén tartották az osztrák választásokat, e sorok írásakor annyit lehet tudni, hogy úgy néz ki, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) nyerte a választásokat. De, hogy aztán tudnak-e kormányt alakítani, az egy más kérdés, és ez a cikk nem az ausztriai választások eredményét hivatott értékelni, de mégis egy ott történt "botrányt" jár körül.

A Der Standard írta meg, amelyet aztán átvett például a HVG és a Telex is, hogy egy temetésen felcsendült egy "nagyon veszélyes" dal. Ezen a temetésen az FPÖ egyik idős tagjától vettek végső búcsút, név szerint Walter Suchertől. Sucher 40 évvel ezelőtt az FPÖ kerületi képviselője volt, emellett egy német nacionalista diákszervezet tagja is, ami az FPÖ nacionalista szárnyához tartozik. A temetésen ott volt a párt országos tanácsának tagja, Harald Stefan és Martin Graf, valamint Norbert Nemeth frakcióvezető.




Miért "botrányos" ez a liberálglobalista sajtó szerint? Walter Sucher korábban azt mondta, hogy a “Wenn alle untreu werden” című dalt ma is énekelni kellene, és minden bizonnyal odafentről meghatódva láthatta, hogy a temetésen a régi bajtársak el is énekelték. Az első két sor magyarul így hangzik:

Ha mindannyian hűtlenné válnak,
Mi akkor is hűek maradunk.

A vége pedig úgy szól:

Wir woll´n das Wort nicht brechen und Buben werden gleich,
woll´n predigen und sprechen vom heil´gen deutschen Reich!

Ez magyarul annyit tesz:

Mi nem akarjuk megszegni szavunkat, sem gazemberré válni,
Hanem hirdetni az igét és beszélni a szent német birodalomról.

Túl azon, hogy a liberális firkászok egyszerűen frászt kapnak az ilyen hazafias szövegektől, a borzongás fő okát az adta, hogy a dal bár a 19. században született, a 20. században ez volt kvázi a Waffen SS "himnusza". Sőt, egyesek úgy tartották, hogy a Deutschlandlied (a német himnusz) és a Horst Wessel Lied (az NSDAP fő indulója) után ez volt a legismertebb, legnépszerűbb dal.

De mégis, hogyan lehetséges az, hogy a második világháború után sok-sok évtizeddel zárt körben, egy temetésen eléneklik ezt a dalt, és ilyen riadalmat vált ki? Honnan a motiváció, hogy rejtett kamerás felvételeket készítsenek egy gyászszertartásról? Nincs az ismert emberi történelemből még egy olyan eszmeiség, amelynek elbukása után oly' sokáig tudták volna riogatni az embereket, és ez két dolgot jelent. Egyrészt félnek az igazságától, másrészt pont azok tartják a mai napig kezükben a hatalmat, akik ellen harcoltak a nemzetiszocialisták.

Nem utolsósorban rettegnek attól, hogy a fehér ember jövőbeli feltámadásnak ihlető forrása lesz a 20. század nagy világszabadságharcának világnézete. Mert semmi sem tart örökké.

Hogy tágabb összefüggésbe helyezzük a fenti gondolatmenetet, zárásként ajánlok a kedves olvasók figyelmébe egy régebbi, de üzenetében azóta is aktuális videót.

Henney Viktor - Kuruc.info