Ugrás a cikkhez
Reklám

Lassan már lecseng a balliberális média hisztije a Becsület Napja körül, lenyelték, hogy megemlékezés is volt, s még rekordszámban túráztak emellett. Lényegében azzal sem tudtak mit kezdeni, történetesen a Hír TV objektíven adott hírt az eseményről, az agresszív antifasisztákról persze hallgatnak, és Köves Slomó is nyugodt lehet, a 888.hu főszerkesztője, G. Fodor Gábor ugyanis „karakán” volt, levetette az egyébként semmi extrát nem tartalmazó, kitörésről szóló cikket, mit egyik szerzőjük írt…

A kemény emlékezet- és identitáspolitikába Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is beszállt. Bár azt hirdette, Budapest mindenkié, mégis nagyon úgy tűnik, nem a többségének, csupán elenyésző kisebbségének igyekszik megfelelni. A keményvonalas kommunistáknak ugyanis egész biztosan tetszik a narratíva, miszerint hazánkat a Vörös Hadsereg felszabadította.

Márpedig amit felszabadítanak, az következésképpen szabad. Karácsony is ezt szűrte le az ostrom befejezésének 75. évfordulóján. Ezért hát körbe is plakátoltatta a metrókocsikat egy utazó kiállítás keretében ezzel a felirattal:

Budapest szabad.



Fotók: Mónus Márton/MTI

Nem sokáig volt tehát Budapest „mindenkié”, az események olyanképpen való tárgyalása, hogy itt bármiféle felszabadulás történt volna, teljes történelemhamisítás, melyet a bolsevik diktatúra évtizedeiben sulykoltak a fejekbe. Undorral vegyes érdeklődéssel várjuk a fejleményeket: mi lesz a következő?



„Érdekes” hasonlóság…

Április 4-án felhangzik a metrómegállók hangosbemondóiban az egykori „felszabadulás”-dal, mely így szólt:

Április négyről szóljon az ének,
Felszabadulva zengje a nép!
Érctorkok harsogva zúgják a szélnek
Felszabadítónk hősi nevét!

Aki felszabadulásnak képes azt nevezni, hogy a Vörös Hadsereg győzelme után bő 40 évnyi vörös terror és diktatúra nehezedett hazánkra, hogy az 1946-os vérbírósági perekben kiirtották a magyar intelligencia színe-javát, hogy magyar lányok és asszonyok ezreit erőszakolták meg, az ostrom után 3 napos szabadrablást engedélyeztek, a sziklakórház sebesültjeire rágyújtották a helyiséget, és még hosszasan sorolhatnám, nos, az csak kettő lehet: közönséges gazember vagy bolond.

Vajon Karácsony melyik a kettő közül?

Lantos János – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából