Ugrás a cikkhez
Reklám

Ki ölhette meg Borisz Nyemcovot? Vajon ha Vlagyimir Putyin el akarta volna tenni őt láb alól, nem körmönfontabb módon intézi el? És miért kívánná mártírrá avatni egyik politikai ellenfelét az orosz elnök? Azért, hogy mindeddig súlytalan belső ellenzékét erősítse, és okot szolgáltasson a személye és rendszere elleni újabb nyugati rágalomhadjáratra?

Ezzel szemben a Nyugatnak a lehető legjobbkor jött Borisz Nyemcov meggyilkolása. Minden jel arra utalt, hogy a március 1-jére bejelentett ellenzéki tüntetés viszonylagos érdektelenségbe fulladt volna. Annak ellenére is, hogy a nyugati titkosszolgálatoknak sikerült magukat nacionalistának valló idiótákat és homoszexuális szervezeteket is a holnapi demonstrációra csatasorba állítani. Nyemcov megölése nyomán a tüntetés szervezői bejelentették: Moszkva központjában gyászmenetet tartanak a meggyilkolt politikus emlékére. Ami – az orosz „liberálisok” és nyugati támogatóik reményei szerint – jóval nagyobb tömeget vonz majd, mint a korábban tervezett politikai demonstráció.

Egészen bizonyosra vehetjük, hogy sikerült az orosz „demokratikus ellenzék”, és általában véve a „demokrácia” és a „szabadság” új mártírját megteremteni, akiért most majd krokodilkönnyeket onthat a képmutató Nyugat. A merénylet megtervezői újabb érvvel támaszthatják alá az orosz elnök befeketítése érdekében régóta zajló propagandakampányukat. Hiszen most az egész világ láthatja, hogy Putyin elnök egy gátlástalan diktátor, aki immár a látszatra sem ügyelve, fényes nappal gyilkoltatja meg politikai ellenfeleit. Egy ilyen veszedelmes őrült zsarnok eltávolítása érdekében pedig bármilyen eszköz megengedett, és ezért elkerülhetetlen az Oroszország elleni szankciók szigorítása, Ukrajna nyugati felfegyverzése, sőt talán újabb NATO-csapatoknak Kelet-Európába történő vezénylése is – harsoghatja majd a fősodratú nyugati média.

Az orosz lakosság körében azonban vélhetően csekély hatása lesz a Nyemcov halála ürügyén Putyin ellen indított újabb rágalomhadjáratnak. Az igazán nagy kérdés azonban az, hogy Oroszország miként tudja kivédeni a nyugati titkosszolgálatok felforgató akcióit és provokációit, továbbá hogyan lesz képes ellensúlyozni a Putyin elnököt és rendszerét ördögi színekben lefestő médiakampányt.

Perge Ottó - Kuruc.info

Kapcsolódó: A Kreml falainál lőtték szitává Putyin legkeményebb bírálóját - tüntetésre és leleplezésre készült



Friss hírek az elmúlt 24 órából