Ugrás a cikkhez
Reklám

Az RT riportja szerint a rángatózás azt követően kezdődött, hogy a nő megkapta a Pfizer oltását Louisianában. A nő fia, Brant Griner azt mondja, anyjának az oltás előtt nem voltak egészségügyi problémái, az általa közzétett videóhoz érkezett hozzászólások pedig azt mutatják, hogy nem egyedi az esete.

A tévé szerint Norvégiában több tucat idős ember halála ügyében vizsgálódnak - ők az oltás után életüket vesztették.

Frissítés: csak véletlen egybeesés...

A norvég egészségügyi hatóságok szerint nincs rá bizonyíték, hogy koronavírus-vakcina következtében hunyt el az országban több idős, krónikus beteg ember, írja a Bloomberg nyomán a 24.

A Norvég Gyógyszerügynökség még múlt héten figyelmeztetett, hogy kockázatos lehet a legidősebbek számára az oltás, miután a 75 év felettiek közül 33-an hunytak el azt követően, hogy megkapták a vakcinát. Steinar Madsen, az ügynökség vezetője most a Bloomberg megkeresésére arról beszélt, egyértelmű, hogy a koronavírus jóval veszélyesebb a legtöbbekre, mint a vakcina. Nem riadtunk meg.

Hozzátette, mindegyik elhunyt rendkívül súlyos betegségben szenvedett.

Nem mondhatjuk, hogy az emberek meghalnak a vakcinától. Inkább azt mondhatjuk, hogy talán véletlen egybeesés. Nehéz bizonyítani, hogy a vakcina az egyértelmű okozója a haláluknak – tette hozzá Madsen.

Norvégiában múlt péntekig csak a Pfizer és a BioNTech által közösen kifejlesztett vakcinával oltottak. Eddig összesen legkevesebb 42 ezer ember kapta meg az első dózist, köztük a legveszélyeztetettebbek és a fertőzésnek leginkább kitettek.

Madsen arról is beszélt a Bloombergnek, hogy a vakcina mellékhatásai egyes esetekben súlyosabbá teheti az egyébként is súlyos betegségek lefolyását. Ezt elmondása szerint nem lehet kizárni.

"Norvégiában több-kevésbé beoltottuk az összes idősotthon lakóit, és a halálozási arány jóval kevesebb, mint ezerből egy."

Az oltóanyaggal kapcsolatos észrevételekről szóló, első átfogó európai riportot várhatóan január végén közlik majd.

Kalifornia leállítja a Moderna-vakcina beadását

A kaliforniai egészségügyi tisztviselők arra kérik az oltási központokat, hogy hagyják abba a Moderna Covid-19 védőoltás beadását. Ennek hátterében az áll, hogy a vakcina sokaknál olyan mellékhatásokkal járt, amik alapján nem javasolják az oltást – írja az RT nyomán az Erdély Ma.

Dr. Erica S. Pan állami epidemiológus közleménye szerint többeknél olyan súlyos allergiás reakciókat váltott ki az oltóanyag, hogy az érintettek orvosi ellátásra szorultak. „Azt javasoljuk, hogy a szolgáltatók más rendelkezésre álló oltóanyag-készletet használjanak” – mondta az egészségügyi tisztviselő.

Decemberben egy bostoni orvos azt mondta, hogy a Moderna vakcina beadása után olyan súlyos allergiás reakciókat tapasztalt, amiket pályafutása során nem látott, és az esetet életveszélyesnek minősítette.

Az illetékes hatóságok a Pfizer/BioNTech vakcinákkal kapcsolatban is vizsgálódnak, de ezeknek a beadásával kapcsolatban nem született tiltó határozat.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából