Ugrás a cikkhez
Reklám

Mozgósítási felhívást tett közzé a napokban a Fehér Kéményseprők Társadalmi Szervezetek elnöke, Dabasi Tamás egy bírósági eljárás alatt lévő ingatlan elárverezésének megakadályozásáért.

A felhívás hatására az árverezés megkezdése előtt mintegy fél órával tucatnyi civil gyülekezett a XIII. kerület, Váci út 201. előtt található Magyar Bírósági Végrehajtó Kamara árverező kastélya előtt, melynek hatására az árverezést későbbi időpontra halasztották. A civilek (hazafiak, gárdisták) közül néhányan fényképezni kezdték az egykori Pest határát is jelző vámházat, melyet az épületből kilépő tartózkodó portás eléggé sajátos módon próbált akadályozni.

Rövid idő múlva feldúltan lépett ki az egykor szebb napokat látott épületből egy magát "építési vállalkozónak" valló, stróman, aki ordítva fenyegetőzött, hogy amennyiben a róla készült fotó valahol megjelenik, bepereli az egész csapatot.



A (szabad)kőműves stróman

Végül a Bírósági Végrehajtó Kamara elnöke is kilépett gorillájával (vagy inkább házi majmával) a kastélyból és megtámadta az őt fotózó, sajtóigazolványáról messziről felismerhető Szabad Riport tudósítóját, Fort Andrást, akit az odarohanó civilek vettek védelmükbe és akadályoztak meg egy esetleges súlyosabb sérülést.

A támadásról videó felvétel is készült, mely bizonyító erejű lesz a feljelentést követő bírósági tárgyaláson.

A hazafiak példamutatása ismét bebizonyította, hogy összefogással térdre lehet kényszeríteni még egy olyan nagy hatalmú intézményt is, mint a Magyar Bírósági Végrehajtó Kamara.

(Motoros)



Friss hírek az elmúlt 24 órából