Ugrás a cikkhez
Reklám

"Talán az egyetlen vigasz Képíró szörnyen frusztráló halálhírével kapcsolatban (mely azelőtt következett be, hogy a függőben lévő fellebbezés megmásíthatta volna a gyalázatos felmentő ítéletet) az, hogy az ügyvédje szerint a per negatívan befolyásolta az egészségi állapotát - egy kis győzelem az igazságnak."

Ezt írja Facebook-oldalán Efraim Zuroff "nácivadász" az általa sírba tett csendőr százados halálával kapcsolatban (nagy méretű képernyőfényképért katt ide). Nem különbek a hozzászólások sem, ilyenek szerepelnek köztük:

"lol, de boldog vagyok :D"

"MOST ISTEN ELŐTT FOG ÁLLNI, ÉS SZÁMOT AD AZ ÖSSZES ZSIDÓ EMBERÉRT, AKIKET Ő SEGÍT (sic!) MEGÖLNI. ISTEN NEM FELEJT..."

"A Képíró név örökre összekapcsolódik a náci történelemmel"

"Nagyon frusztráló, hogy nem ítélték el. Legalább el kellett volna, és [utána haljon meg - a szerk.]..." (írta Jutka Kovacs)

"Sajnos a gazember természetes halállal halt meg, magas kort megérve. Nincs igazság..."

"Az, hogy az orvosok nem közölték a halál okát, azt jelenti (legalábbis számomra)", hogy szörnyen szenvedett, iszonyú kínokat élt át a halála előtt. Nem is tudnám elképzelni, hogy egy ilyen szörnyeteg békében haljon meg."

Zuroff bejegyzése:
A hozzászólások:(Kuruc.info - köszönjük olvasónknak a képeket és a figyelemfelhívást!)

Friss: Cikkünk nyomán az MTI is felfigyelt a bejegyzésre, alább a hírük:

Az igazságszolgáltatás "kis győzelmének" nevezte kedden egy Facebook-bejegyzésben Efraim Zuroff azt, hogy hozzájárulhatott Képíró Sándor volt csendőr százados egészségének romlásához az ellene folytatott per.

A náci háborús bűnösök felkutatásával foglalkozó jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ igazgatójának megfogalmazása szerint "talán az egyetlen vigasz Képíró borzasztóan frusztráló halálával kapcsolatban – amely azelőtt következett be, hogy a fellebbezés megmásíthatta volna a botrányos felmentő ítéletet –, hogy az ügyvédje szerint az ellene folytatott per rossz hatással volt az egészségére". Ez egy "kis győzelem" az igazságnak és az igazságszolgáltatásnak – írta az "utolsó nácivadászként" elhíresült történész személyes Facebook-profilján.

Képíró halálának másnapján, vasárnap a Simon Wiesenthal Központ már reagált Képíró Sándor halálának hírére. Akkor kiadott közleményük szerint az ügyben született fellebbezések miatt arra lehetett számítani, hogy a másodfokú tárgyalás néhány héten belül megkezdődik. A kommünikében a központ azt írta, "valószínűnek tűnt", hogy Képíró elsőfokú felmentő ítéletét másodfokon megváltoztatják. A Wiesenthal központ – közleménye szerint – mélyen csalódott amiatt, hogy Képíró halála megakadályozta elítélését és megbüntetését.

A Fővárosi Bíróság büntető kollégiumának vezetője, Frech Ágnes elmondta: a törvény kötelező rendelkezése szerint a vádlott halála esetén az ellene folyó eljárást meg kell szüntetni. A Képíró-ügyben az írásba foglalt elsőfokú ítéletet felterjesztik a fellebbviteli főügyészségnek, amely minden bizonnyal az eljárás megszüntetésére tesz majd indítványt a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtáblának.

A vádlott halála esetén a táblának már arra sincs lehetősége, hogy érdemben vizsgálja a fellebbezéseket, s állást foglaljon az azokban foglalt érvelésekről – fűzte hozzá az FB kollégiumvezetője.

Korábban írtuk: 

- Sabbat napjára beérett a zsidó vetés: meghalt Képíró Sándor

- Meglepetések ellen: Feldmájer elégedetlen a Képíró-perben született ítélettel, a riporter pedig rásegít
- A bíróság felmenti, a zsidók elnevezik Népirtó Sándornak
- Zuroff: "Az öregség nem mentheti föl a Képíró Sándorhoz hasonló elvetemült bűnözőket"
- "Miért nem ölik meg egyszerűen Képírót az izraeliek?"
- Éljenzés a tárgyalóteremben, Zuroff a fejét fogja: felmentették Képíró Sándort
- Zuroff: Mindent meg fogunk tenni azért, hogy Képíró a börtönben fejezze be az életét
- Feldmájer is besegít Képíró Sándor meghurcolásába
- Ifj. Hegedűs: A Képíró-perben a cionisták az egész magyarságot kívánják a vádlottak padjára ültetni
- Dr. Képíró Sándor: "Büszkén vallom magam magyar csendőrnek, mert a hazámat szolgáltam"
- Boldogan röhögcséltek Képíró szenvedésein a sárga csillagos zsidógyerekek
- Zuroff Judapesten: A Képíró-félék szeretik öregnek és betegnek mutatni magukat
ReklámFriss hírek az elmúlt 24 órából