Ugrás a cikkhez
Reklám

Időről időre megtörténik, hogy különböző entitások (például rangos európai sportszervezetek, rocksztárok, politikusok) összekeverik Magyarország fővárosát Romániáéval. Onnan, hogy Bu-, nekik mindegy.

Persze, amíg a fenti baki nyilatkozatok szintjén marad, nagy baj nincs, csak közröhej. De most tessék elképzelni a következő (nem) mindennapi helyzetet: hat derék gall honpolgár el akart menni Budapestre múlt szombaton, hogy szurkoljon egy jót a francia válogatottnak, amely éppen Magyarország csapata ellen lépett pályára, írta meg a Főtér.ro.

A hatosfogat felhívott egy turisztikai ügynökséget, bemondta az úti célt meg a többi részletet, és szépen hátradőlt. A cég intézkedett, szurkolóink megkapták jegyeiket, felültek a repülőgépre, és irány a magyar főváros.

Ám mekkora volt a meglepetésük, amikor leszálltak a gépről és… ukrán szurkolókkal találkoztak. Akikről azt hitték, magyar szurkolók. Hűha!

Aztán amikor beevickéltek a központba, rájöttek, hogy a „magyarok” ukránok, „Budapest” pedig Bukarest. Persze, már jó későn. És ha már ott voltak, szomorkásan beültek egy központi teraszra, és végignézték, hogy szenved a francia válogatott a magyar fővárosban.




A hírek szerint a turisztikai ügynökség keverte össze a fővárosokat, ráadásul csak félig, ugyanis három jegy valóban Bukarestbe szól, három viszont Budapestre. És innen már senki nem ért semmit.

Egy szó mint száz: ennél szerencsétlenebb drukkereket rég nem láttunk. Nem elég, hogy nem oda mentek, ahova akartak, még a csapatuk sem nyert, írja a kolozsvári lap.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából