Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy hét elteltével ismét jelentkezik immár szokássá vált rovatunk, a Heti progresszió. Az elmúlt hét napban sem hagyott minket unatkozni a nagy világ, én pedig próbáltam kiválogatni a legfigyelemreméltóbb híreket közülük. Vessük bele magunkat az aktuális anyagba!

3. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára ismét hozta a formáját, már ami a kormánypárti kommunikációt jelenti. Szerdán a Kopp Mária intézetben rendeztek egy konferenciát A XX. századi totalitárius diktatúrák családrombolása címmel, ahol Rétvári is beszédet mondott (bár ne tette volna). Mivel a "totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja" a Molotov-Ribbentrop-paktum megkötésének évfordulójára esik (1939. augusztus 23.), az államtitkár azt a következtetést vonta le, hogy a két diktatúra a "közös értékeik mentén" jól ki tud egyezni egymással a "polgári keresztény értékek" ellenében. Arról, hogy a nemzetiszocializmus a kommunizmus legelszántabb ellensége volt, amíg az általa mintának tekintett "polgáriak" a bolsevistákkal is csak a közös pontokat keresték, Rétvári mélyen hallgatott. Mint ahogy arról is, hogy a Harmadik Birodalom családpolitikai intézkedései mind a mai napig kiválónak és modernnek számítanak. Európa legirigyeltebb munkásai pedig a németek voltak a szóban forgó korszakban. Nem mellesleg a balliberális oldal korábban azzal riogatott, hogy az Orbán-kormány családvédelmi intézkedései megfelelnek a Német Birodalomban hozott intézkedéseknek. Már megint bődületes nagyot tévedtek, ahogy a mellékelt ábra is mutatja.

2. Ismét pótolhatatlan gazdagsággal gyarapodott a világ, ugyanis sínre került a világ első "pride vonata". A múlhatatlan érdemeket egy brit vasúttársaságnak, az Avanti West Coastnak köszönhetjük. A vonat 11 kocsiból áll, amelyet végig szivárvány díszít. London és Manchester között fog közlekedni és még a szerelvény személyzete is mind LMBTQ-s.



A "pride vonaton" nincsen fék! Íme az Avanti West Coast förmedvénye (forrás: Avanti West Coast Instagram-oldal)

A koronavírus miatt valószínűleg nem mostanában fognak arra járni kis hazánk lakói, de a jövőben csak óvatosan, nehogy "rossz vonatra szálljon" az ember. A vonatot amúgy el is lehet nevezni, jobban mondva névtippeket lehet leadni, amelyre normál esetben biztatnék minden bátor és kreatív normalitáspártit, ám ravasz módon egyéb, meglehetősen hányingerkeltő kérdéseket is feltesznek, a címünkről és telefonszámunkról nem is beszélve. Gondolom, egyik olvasónk sem szeretne valami buziadatbázisban szerepelni, szóval a vicceskedés ezúttal elmarad.

1. Új internetes kihívás terjeng a TikTok-felhasználók körében. Noha az efféle, közösségi médiákban fellelhető, feladatmegoldásra orientálódó kihívások már évek óta a mindennapi élet részei, az elsősorban fiatalok által használt, videómegosztóként funkcionáló TikTok elég rendhagyó módon közelítette meg a műfajt. Felhasználói ugyanis útjára indították az Auschwitz-kihívást, ahol a "koncentrációs táborokban elhunyt áldozatoknak" maszkírozzák magukat, sokan közülük úgy, mintha maga a videó már a túlvilágon készült volna. A maszkírozás mellett persze nem maradhatnak el a "szokásos jelek" sem (számtetoválás, csillag stb.).

🤮😷this is kyla.atkin pic.twitter.com/RGIoCvN4iB

— Patricia🏳️‍🌈✡️ (@Mowgli_Lincoln) August 18, 2020

Hogy mi a kihívás valódi célja, talán maguk a felhasználók se tudják. Valószínűleg az alternatív tiszteletadáson túl, a szimpla kihívás mókáig minden közrejátszhat, habár nem mernék rá fogadni, hogy a "túlélő-dinasztiáknak" ez különösebben tetszeni fog, hiszen szent tehenet sértegetnek vele a felhasználók.

Nos, ez volt mára a Heti progresszió, a leveleket továbbra is a hetiprogresszio@protonmail.com címre várom, egy hét múlva pedig ismét jövök a friss listával.

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info

Előző rész: Amerika cigányai - Heti progresszió (XLII. rész)

Kapcsolódó: Így mérgezi fiataljainkat a liberális propaganda a Tik Tokon (16+)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából