Utolsó előtti nyári listánkkal jelentkezünk ezen a forró augusztusi napon, de legyen akármilyen idő, a progresszív úthenger nem szünetel, és nem megy el nyaralni sem. Lássuk a legújabb heti termést!

3. Olykor-olykor előfordul az emberrel, hogy ingerlékenyebb ebben a nagy melegben, ám erre a texasi történetre mégsincs magyarázat. Mivel többször is volt már szó az írásaimban videojátékokról, ezért küldte kedves olvasónk az alábbi hírt egy tragikusan elmérgesedett online vitáról. A sértett és a 23 éves elkövető eredetileg a virtuális világban veszett össze, miközben a Call of Duty nevű lövöldözős játékkal játszottak, amin az egyikük annyira felkapta a vizet, hogy 3000 kilométert (!) utazott, hogy meggyilkolhassa egykori játékostársát. Az elkövető pedig még azelőtt öngyilkosságot követett el, mielőtt elkaphatták volna.

Személyes tapasztalat, hogy mennyire idegesítő dolog folyamatosan kikapni egy-egy videojátékban, ám egy pillanatig nem szabad elfelejteni, hogy „csak” játékról van szó, nem beszélve arról, hogy az ilyen esetek csak az amúgy is gyakran felbukkanó videojáték-sztereotípiákat erősítik. Ezúton is köszönöm, hogy olvasónk felhívta a figyelmemet erre a hírre!

2. Gondolták volna, hogyha fehér orvos vizsgál meg egy néger újszülöttet, akkor háromszor nagyobb az esélye annak, hogy meghal? Nyilván a George Mason Egyetem kutatásából majd azt fogják leszűrni, hogy ezek a „gonosz fehérek” még a néger csecsemőkkel is rosszindulatúak, de hát a tények, azok tények. Mondjuk, ez jó kiinduló alap lenne az összes fekete távozására vissza Afrikába, ahol annyi néger orvos vizsgálgathatja őket, amennyi csak akarja. A fekete újszülöttek mortalitása amúgy is magasabb, mint a fehéreké (floridai adatok), amit részben a szegénységgel, részben pedig „tudatos és nem tudatos faji megkülönböztetéssel” magyaráznak. Hogy utóbbi mi a túrót jelent, azt kedves olvasóink képzeletére bízom, de gyanítom, hogy valami olyasmit, miszerint a néger csecsemők magas halandóságáért is a fehérek „felelősek”, mert nálunk alacsonyabb. Erre a javaslatom ismételten az Afrikába való visszavándorlás, érdemes megnézni csecsemőhalandósági adatokat mondjuk a Kongói Demokratikus Köztársaságból (egyszerűbben megfogalmazva: örüljenek, hogy a fehérek által létrehozott egészségügyi hálót használhatják az Egyesült Államokban).



A fehéret fehér, a feketét fekete! Végülis így helyes (forrás: blackbabynames.org)

Ha a statisztikák igazak, akkor ezek okozója egyrészt genetikai adottságok lehetnek (és nem „faji megkülönböztetés”), másrészt pedig a „hasonló a hasonlóhoz” elven alapuló megváltoztathatatlan természeti (rassz)törvény, miszerint mindenki abban a közegben érzi jól magát, ahol hozzá hasonló emberek tartózkodnak. Sosem fogják bevallani, de maga a kutatás pontosan azt mutatja meg, hogy a multikulti még a szülőszobán is megbukik, pont ott, ahol egy újszülött esetében a természeti törvények még hatványozottabban igazak. Szóval a fehérek támadása és okolása helyett valóban itt lenne az ideje visszatérni a sajátjaikhoz…

1. Újabb olvasói küldemény. Még mindig az Egyesült Államokban vagyunk, nevezetesen Pasadenában, Kalifornia államban, Los Angeles közvetlen agglomerációjában. Testkamerákon keresztül figyelhetünk meg egy rendőrségi akciót, ahol egy közúti igazoltatás során a néger sofőr szintén néger utastársa futásnak ered, miután el akarták kérni a papírjait, és meg akarták motozni. A menekülő kapott egy nem halálos lövést, amelynek köszönhetően a rendőrök utolérték. Az igazi éles helyzet azonban még csak ezután jön: ahogy itthon a cigányok, esetünkben a négerek is rekordsebességgel a „tett színhelyén” termettek, és értelmezhetetlen, untermenschi üvöltözésbe kezdtek a rendőrökkel. A lincselés határán lévő tömeg és a rendőrök szembenállása 4-5 percig is eltartott, s még az erősítés kiérkezése után is folytatódott. A felvétel azonban sajnos csak eddig látható, de így is rendkívül tanulságos 9 percnek lehettünk tanúi. Hasonló videókat amúgy is érdemes nézegetni, kiváló képet kapunk róla, milyen embertelenül nehéz munkát végeznek az amerikai rendőrök.

Köszönöm, hogy ezen a héten is velem tartottak. Jövő vasárnap ismét jövök a legfrissebb listával, a leveleket pedig a hetiprogresszio@protonmail.com címre várom!

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info